ΤΟΠΙΚΑ

Αποσυμφόρηση των κλινικών στο Αχιλλοπούλειο έφερε ο κορονοϊός

αποσυμφόρηση-των-κλινικών-στο-αχιλλο-122707

Μόνο παθολογικά και καρδιολογικά περιστατικά κατά κύριο λόγο απασχολούν τις εφημερίες στο Νοσοκομείο Βόλου

Μπορεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου να λειτουργεί με εφημερίες 24ώρου βάσεως, η πτώση όμως της επισκεψιμότητας στα Επείγοντα, αλλά και η μείωση των εισαγωγών είναι μεγάλη. Ο φόβος των πολιτών για τη νέα νόσο COVID – 19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, αλλά και η απαγόρευση των άσκοπων επισκέψεων στα νοσοκομεία, που αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, έφεραν θετικά αποτελέσματα.

Εκτός κορονοϊού, οι περισσότερες εισαγωγές στο ΤΕΠ αυτή την περίοδο είναι παθολογικά και καρδιολογικά περιστατικά, τα οποία, όμως, σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Ηλία Καραμέτο, δεν σχετίζονται με τον ιό.

Το θετικό είναι πως συγκριτικά με τους περασμένους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, οι εισαγωγές στο ΤΕΠ τον Μάρτιο ήταν εμφανώς μειωμένες, γεγονός που αποδίδεται στον φόβο της μετάδοσης του ιού. Αυτό όπως είναι φυσικό έχει αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό το Τμήμα, αφού πλέον δεν προσέρχονται ασθενείς για «ψύλλου πήδημα».

Το γεγονός διαδοχικά αντικατοπτρίζεται και στις εισαγωγές που γίνονται σε διάφορες κλινικές, οι οποίες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα έχουν επίσης ελαττωθεί σημαντικά. Υπάρχουν μάλιστα μέρες που οι ασθενείς που κρίνεται απαραίτητο να εισαχθούν για νοσηλεία είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

«Ή ένας προσέλθει ή δέκα άτομα δεν μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις. Ολοι οι ασθενείς έχουν την ίδια ανάγκη για παρακολούθηση και θεραπεία. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε σε διαρκή συναγερμό για να αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο ζήλο όλα τα περιστατικά που προσέρχονται», σημείωσε σχετικά ο κ. Καραμέτος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Εικόνα ερήμωσης επικρατεί και σε αρκετές Κλινικές, όπως η Χειρουργική και η Ορθοπεδική.

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε η αναστολή των χειρουργείων, μόνο έκτακτα περιστατικά μπορούν να νοσηλευτούν. «Μακάρι οι πολίτες να έχουν την ίδια συναίσθηση και μετά την άρση των μέτρων», παρατήρησε ο κ. Καραμέτος, σημειώνοντας ωστόσο ότι όλα θα εξαρτηθούν από το εάν εκτός από το ΕΣΥ που πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω, γίνει το ίδιο και με την πρωτοβάθμια βαθμίδα υγείας, ώστε τα περιστατικά που δεν είναι επείγοντα και δεν χρήζουν νοσηλείας να μην καταλήγουν στο Νοσοκομείο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου