Αξίζει η θυσία που κάνουμε

αξίζει-η-θυσία-που-κάνουμε-122748

Της Βάσως Κυριαζή

Tην γρήγορη αντίδραση της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες επισημαίνει, σύσσωμος ο διεθνής Τύπος. Ολοι, αξιολογούν θετικά τη γρήγορη αντίδραση της Ελλάδας, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, με το σταδιακό κλείσιμο από τις 10 Μαρτίου όλων των χώρων δημόσιων συναθροίσεων, αλλά και στο γεγονός ότι οι Ελληνες υπάκουσαν στην κυβερνητική οδηγία και παρέμειναν σπίτι, συμβάλλοντας με την στάση τους στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια και εκθειάζουν τα αντανακλαστικά της Ελλάδας, αλλά και την αλληλεγγύη των κατοίκων, στην αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που οφείλεται στον κορονοϊό.

Ό,τι πιο ενθαρρυντικό για τη χώρα μας, η οποία, μέσα στην γενικότερη θύελλα της επιδημίας, κρατά σταθερά το πηδάλιο και καταφέρνει να περιορίσει το κύμα των μολύνσεων σε ένα ρυθμό που είναι από τους χαμηλότερους στον κόσμο. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και έχει κερδίσει τον θαυμασμό όλων των λαών. Αυτό είναι ένα κεκτημένο Κυβέρνησης, κομμάτων, επιστημονικής κοινότητας και των πολιτών που δεν πρέπει να χαθεί. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, όσο δύσκολο και αν είναι. Είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης. Μία παρακαταθήκη που θα μας ακολουθεί και αύριο, την επόμενη μέρα της κρίσης, όταν θα έχουμε αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλή χώρα. Ενας υγιής προορισμός που μπορούν να επισκεφτούν όλοι.

Για αυτό όλοι πρέπει να το δούμε ως πρόκληση. Ως το μεγάλο στοίχημα που έχουμε να κερδίσουμε, για να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά. Για αυτό και αξίζει να κάνουμε υπομονή, θυσιάζοντας σήμερα κάποια πράγματα για να απολαύσουμε αύριο.

Εν κατακλείδι, είναι αμαρτία αυτό το οποίο χτίσαμε τόσο καιρό να το χαλάσουμε τώρα. Θα είναι πραγματικά κρίμα, γιατί αυτή η συμπεριφορά μας η σημερινή και οικονομικά θα μας χτίσει το καλύτερο αύριο. Γιατί όταν στην Ελλάδα σήμερα γίνεται συζήτηση για το πόσο λίγα κρούσματα έχουμε ή πώς καταφέραμε να ελέγξουμε τα πράγματα, ο τουρισμός τον οποίο θα περιμένουμε, έστω και λειψός, θα είναι κατά τι αυξημένος σε σύγκριση με άλλες χώρες διότι θα προτιμήσουν τη δικιά μας χώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου