ΤΟΠΙΚΑ

«Κόλλησε»… κορονοϊό η διαδοχική ασφάλιση

κόλλησε-κορονοϊό-η-διαδοχική-ασφά-132302

Σε δεινή οικονομική θέση συνταξιούχοι, που περιμένουν απόφαση πληρωμής για να δουν το χρώμα του χρήματος

Παράπλευρες… απώλειες προκαλεί η λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών σε συνθήκες κορονοϊού. Για παράδειγμα, σε πολύ δύσκολη θέση έχουν περιέλθει συνταξιούχοι, που στον εργασιακό τους βίο είχαν διαδοχική ασφάλιση. Αναγκάζονται να διαβιούν με 300 και 400 ευρώ, που είναι η προσωρινή σύνταξη του ΙΚΑ, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΤΕΒΕ Λάρισας, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, κατέβασαν μεταφορικά και κυριολεκτικά ρολά.

Βολιώτες συνταξιούχοι, που απευθύνθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, κατήγγειλαν πως εδώ και δύο εβδομάδες έχουν γίνει «μπαλάκι» από υπάλληλο σε υπάλληλο, δίχως όμως να μπορούν να εξυπηρετηθούν. Αναζητούν τηλεφωνικά αρμόδιο υπάλληλο για να επικοινωνήσουν, όμως μάταια. Για ένα «κλικ» που μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά ώστε να εγκριθεί η απόφαση της σύνταξής τους, έχουν υποχρεωθεί να βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας.

Την ίδια ώρα ωστόσο έχουν οικονομικές υποχρεώσεις, στις οποίες πρέπει να αντεπεξέλθουν, αλλά αδυνατούν. «Υπάρχουν σε εκκρεμότητα λογαριασμοί της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΜΒ και δάνεια που τρέχουν. Πώς θα μπορέσουμε να πληρώσουμε, αν δεν έχουμε χρήματα; Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, αλλά τα χρήματα της σύνταξης που δικαιούμαστε. Πληρώναμε ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΕΒΕ 40 χρόνια και τώρα ψάχνουμε να βρούμε άκρη για να εξυπηρετηθούμε», σημείωνε εξοργισμένος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ Βολιώτης συνταξιούχος. Ανήκει και εκείνος στην κατηγορία όσων είχαν διαδοχική ασφάλιση. Η σύνταξή του από το ΙΚΑ εγκρίθηκε. Αφού περίμενε δύο ολόκληρα χρόνια να γίνει το ίδιο από το ΤΕΒΕ και ενώ από την τοπική υπηρεσία του Βόλου δόθηκε το πράσινο φως, πατήθηκε το «φρένο» από τη Περιφερειακή Διεύθυνση του ΤΕΒΕ στη Λάρισα ελέω κορονοϊού. Ορισμένοι υπάλληλοι δουλεύουν εκ περιτροπής, άλλοι έχουν λάβει άδεια ειδικού σκοπού και υπάλληλος που απάντησε κάποια στιγμή και δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα διευθετηθεί, έγινε καπνός… Δεν απάντησε ξανά στο τηλέφωνο της υπηρεσίας, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου