Προστατευμένοι από τον κορονοϊό οι Βολιώτες στα εργοτάξια του Αγίου Ορους

Τελευταία ενημέρωση: 2020-04-03, 15:48:51
Προστατευμένοι από τον κορονοϊό οι Βολιώτες στα εργοτάξια του Αγίου Ορους

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για όσους απασχολούνται στο εργοτάξιο της μονής Βατοπεδίου, μετά το θετικό κρούσμα σε μοναχό άλλου μοναστηριού

 

Δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού για Βολιώτες εργάτες, που απασχολούνταν σε διάφορα εργοτάξια στο Αγιο Ορος. Αυτό διαβεβαίωναν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ άνθρωποι που είναι σε άμεση συνεργασία με την αθωνική κοινότητα και είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αφενός, αφετέρου έγιναν και εκείνοι όπως και ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αποδέκτες του προβληματισμού συμπολιτών, που γνωρίζοντας πως Βολιώτες εργάζονται στο Αγιο Ορος θορυβήθηκαν μόλις ενημερώθηκαν πως εντοπίστηκε θετικό κρούσμα σε μοναχό και έχουν τεθεί άτομα σε προληπτική καραντίνα.

Οπως καθησύχαζαν τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι ίδιοι άνθρωποι, αφενός οι Βολιώτες που εργάζονται σε διάφορες οικοδομικοτεχνικές εργασίες δεν σχετίζονται με τη μονή Ξενοφώντος. Πρόκειται για τη μονή στην οποία εντοπίστηκε θετικός σε κρούσμα μοναχός (ήταν μέλος τετραμελούς αντιπροσωπείας της μονής που μετέβη στις 5 Μαρτίου στη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να μεταφέρει για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου) και έχουν τεθεί σε καραντίνα όσοι ήρθαν σ’ επαφή μαζί του. Αφετέρου η αθωνική κοινότητα και όλα τα μοναστήρια έχουν κλείσει για τους προσκυνητές και το κοινό πολύ νωρίτερα από τότε που ξεκίνησε ο περιορισμός των μετακινήσεων και όσοι παρέμειναν μέσα ήταν απολύτως προστατευμένοι.

Ως εκ τούτου δεν εκδίδονταν άδειες εισόδου (διαμονητήρια), ενώ η διακίνηση προϊόντων προς και από το Αγιο Ορος γινόταν με τα δρομολόγια των πλοίων της γραμμής, χωρίς όμως να υπάρχει επαφή με το προσωπικό των εργοταξίων.

«Είναι κατανοητός ο προβληματισμός που μπορεί να εκφράζουν κάποιοι λόγω του φόβου μετάδοσης του ιού, ωστόσο, στην περίπτωση των Βολιωτών που εργάζονται στη μονή Βατοπεδίου δεν υφίσταται θέμα. Ακόμη και τώρα που οι εργασίες σταμάτησαν και ο καθένας μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του, μέχρι να ξεκινήσουν ξανά τα έργα υπάρχουν εργάτες που προβληματίζονται αν θα επιστρέψουν στον Βόλο ή όχι, νιώθοντας πιο ασφαλείς και προστατευμένοι μέσα στη μονή» έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι ίδιες έγκυρες πηγές.

Σημειώνεται πάντως ότι την περασμένη Τρίτη 31 Μαρτίου τα περίπου 80 άτομα από τον Βόλο, που απασχολούνταν σε εργοτάξιο της μονής Βατοπεδίου, έκαναν το τελευταίο τους μεροκάματο. Οι τεχνικές εργασίες σταμάτησαν μέχρι νεωτέρας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=