ΤΟΠΙΚΑ

Ομάδα κρούσης για τις έγκυες στο Νοσοκομείο Βόλου

ομάδα-κρούσης-για-τις-έγκυες-στο-νοσοκ-132475

Συνολικά 20 μαίες έχουν αναλάβει την ενημέρωση όσων προσέρχονται στη μαιευτική και στα εξωτερικά ιατρεία για παρακολούθηση

Σε αυξημένη επιφυλακή η Μαιευτική Κλινική και τα εξωτερικά ιατρεία Μαιευτικής – Γυναικολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Βόλου λόγω της πανδημίας.

Ειδική ομάδα κρούσης με 20 μαίες έχει τεθεί στην υπηρεσία των εγκύων που προσέρχονται για εξετάσεις και παρακολούθηση, είτε διανύουν τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, είτε πρόκειται για ετοιμόγεννες. Ενημερώνει τις ενδιαφερόμενες για τα μέτρα ατομικής προστασίας κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο αυτό προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός τους με άλλα άτομα, στο ισόγειο που λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία γίνεται ιατρικός έλεγχος στη συμπτωματολογία που αφορά στον κορονοϊό.

Το ευτύχημα είναι ότι μέχρι σήμερα στον Βόλο δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά εγκύων που να έχουν θεωρηθεί «ύποπτα» για κορονοϊό.

«Ενώ δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά δεδομένα ακόμα για την επαφή των εγκύων με τον ιό και άρα για την ευαισθησία τους, γνωρίζουμε πως κατά την εγκυμοσύνη συμβαίνουν πολλές αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα και στη φυσιολογία του σώματος της γυναίκας που μπορεί να την κάνουν πιο ευαίσθητη στις λοιμώξεις του ανοσοποιητικού γενικότερα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γυναικολόγος του Αχιλλοπουλείου.

«Αυτό που επίσης γνωρίζουμε είναι πως σε περίπτωση λοίμωξης του ανοσοποιητικού οι έγκυες έχουν και πάλι σχετικά υψηλότερα ποσοστά νοσηρότητας. Ωστόσο, επειδή η πιθανότητα μετάδοσης του ιού μεταξύ ατόμων που δεν έχουν πολύ στενή επαφή είναι πάρα πολύ μικρή, δεν συστήνεται ειδική πρόληψη για τις έγκυες, πέρα από την τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πάντως στις καθημερινές προληπτικές ενέργειες για να αποφύγουν οι έγκυες την έκθεση στον ιό πάντως περιλαμβάνονται οι γνωστές οδηγίες του ΕΟΔΥ (πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, χρήση υγρών μαντηλιών ή αντισηπτικό τζελ).

Συστήνεται επίσης η αποφυγή της στενής επαφή με ανθρώπους με λοίμωξη του αναπνευστικού (βήχας, φτέρνισμα, καταρροή) κ.ά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου