Οι δωρεές σε μία κοινωνία που δοκιμάζεται

οι-δωρεές-σε-μία-κοινωνία-που-δοκιμάζε-133796

Οσα χρήματα και να βγούνε αυτή τη στιγμή από τον κρατικό κορβανά, ασφαλώς και δεν επαρκούν. Για αυτό και οι δωρεές είναι απαραίτητες. Και επιπλέον σωτήριες για τα νοσοκομεία.

Πολλές φορές στο απώτερο και πιο μακρινό παρελθόν η επιχειρηματικότητα έχει στοχοποιηθεί. Και όμως αυτή η επιχειρηματικότητα, αυτοί οι ιδιώτες που κατά καιρούς λόγω ιδεοληψιών έχει επιχειρηθεί λίγο πολύ να εμφανιστούν ως «εχθροί της κοινωνίας», στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας είναι παρόντες.

Όχι στα λόγια, αλλά εμπράκτως αποδεικνύουν καθημερινά πως είναι εδώ και ότι όταν τους χρειάζεται η χώρα βάζουν πλάτη.

Καθημερινές είναι πλέον οι αναφορές που διαβάζουμε για μεγάλες δωρεές που γίνονται, με αναφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και όλους τους υπόλοιπους τομείς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό. Οι δωρεές αυτές έχουν πράγματι δώσει μεγάλη ανάσα στο ΕΣΥ, το οποίο ακόμη και στην καλύτερη του φάση, δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες μίας καθημερινότητας που τις τελευταίες εβδομάδες θυμίζει εμπόλεμη κατάσταση.

Οσα χρήματα και να βγούνε αυτή τη στιγμή από τον κρατικό κορβανά, ασφαλώς και δεν επαρκούν. Για αυτό και οι δωρεές είναι απαραίτητες. Και επιπλέον σωτήριες για τα νοσοκομεία.

Για αυτό και είχε δίκιο ο πρωθυπουργός όταν είπε με αφορμή τη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, πως τώρα που είναι η περίοδος που χτίζουμε μία άλλη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Μία νέα κοινωνική συμφωνία, που όσο δυναμώνει τόσο θα διευρύνεται και αυτό το κύμα δωρεών και δράσεων αλληλεγγύης, με στόχο να «νικηθεί» ο ιός.

Μπορεί να έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας- σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες- για να τελειώσουμε με αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε, όμως ένα είναι το σίγουρο: Θα βγούμε ακόμη πιο δυνατοί. Πιο ανθρώπινοι, μα πάνω από όλα πιο αλληλέγγυοι. Και αυτό θα είναι το μεγάλο κέρδος μας ως κοινωνία. Αρκεί να πιστέψουμε πως μετά από αυτές τις δύσκολες στιγμές θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου