Προέχει η προστασία του κοινωνικού συνόλου

προέχει-η-προστασία-του-κοινωνικού-συ-135521

Ολοι θέλουν να απολαύσουν τον καλό καιρό και την ανοιξιάτικη λιακάδα. Ασφαλώς και δεν είναι εύκολο για μικρούς και μεγάλους να παραμένουν μέσα στο σπίτι όλο το 24ωρο. Ομως προς ώρας δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν γίνεται αλλιώς.

Το λέγαμε χαριτολογώντας πριν ληφθούν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας ότι όλοι θα γίνουν αθλητικοί τύποι και φιλόζωοι και να που οι εικόνες μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες από τον συνωστισμό σε παραλίες και πεζόδρομους, δυστυχώς αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Εικόνες αποκαρδιωτικές οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι πολλοί ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και επιμένουν να αδιαφορούν, δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Αδιαφορούν για τις συστάσεις των ειδικών, δεν υπολογίζουν τις απαγορεύσεις και συνεχίζουν απερίσκεπτα την καθημερινότητά τους. Το επόμενο βήμα, όπως πάνε τα πράγματα πλέον είναι η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Οσοι θεωρούν ότι είναι πιο έξυπνοι από την πλειοψηφία των πολιτών που έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα, πολύ σύντομα θα κληθούν να αναθεωρήσουν αυτή την άποψη. Δεν είναι μαγκιά να αγνοεί κανείς τις συστάσεις των γιατρών. Αυτό που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρο. Ο ιός είναι ύπουλος και μέρα και με τη μέρα δείχνει ολοένα και περισσότερο τα «δόντια του». Το γεγονός ότι δεν έχουμε ζήσει ακόμη τον εφιάλτη της Ιταλίας και της Ισπανίας δεν είναι θέμα τύχης. Εχει να κάνει με την προνοητικότητα και τα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορονοϊού. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ξεφύγαμε. Και αν δεν υπάρξει πλήρη συμμόρφωση ενδεχομένως να ζήσουμε ακόμη χειρότερες καταστάσεις.

Ολοι θέλουν να απολαύσουν τον καλό καιρό και την ανοιξιάτικη λιακάδα. Ασφαλώς και δεν είναι εύκολο για μικρούς και μεγάλους να παραμένουν μέσα στο σπίτι όλο το 24ωρο. Όμως προς ώρας δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν γίνεται αλλιώς. Είναι προτιμότερο να στερηθούμε μία βόλτα τώρα από το να θρηνήσουμε την απώλεια δικών μας ανθρώπων αύριο.

Μεγαλύτερη υπευθυνότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα χρειάζεται για να ξεπεράσουμε τα δύσκολα. Σε διαφορετική περίπτωση η Πολιτεία θα κληθεί να λάβει άμεσα πιο αυστηρές αποφάσεις. Και καλά θα κάνει, προκειμένου να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο και τη δημόσια υγεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου