ΤΟΠΙΚΑ

Εμφύτευση βηματοδότη μέσω τηλεδιάσκεψης στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

εμφύτευση-βηματοδότη-μέσω-τηλεδιάσκ-142581

Πετυχημένο το εγχείρημα, που δοκιμάστηκε πρώτη φορά, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας λόγω κορονοϊού

Τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό έχουν διαμορφώσει νέα δεδομένα όχι μόνο στις Κλινικές πρώτης γραμμής του Νοσοκομείου Βόλου, όπως είναι οι δύο Παθολογικές και η Μονάδα Λοιμώξεων, αλλά και στα υπόλοιπα Τμήματα.

Ετσι στο Τμήμα Εμφύτευσης Βηματοδοτών που λειτουργεί στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου εδώ και δυόμιση χρόνια, χρειάστηκε χθες να επιστρατεύσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μέσω τηλεδιάσκεψης να γίνει η πρώτη εμφύτευση βηματοδότη σε ασθενή 88 χρόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 88χρονος έχρηζε βηματοδότη και η επέμβαση έπρεπε να γίνει άμεσα, ώστε να μην προκληθούν επιπλοκές στην υγεία του. Ο επικεφαλής του Τμήματος καρδιολόγος Θεμιστοκλής Κυρλίδης είχε προγραμματίσει την ημέρα που ο ασθενής θα έκανε εισαγωγή για να γίνει εμφύτευση.

Ενημερώθηκε σχετικά η τεχνική εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη που συνδράμει κάθε φορά με εκπρόσωπό της την όλη διαδικασία και από κοινού αποφασίστηκε η τοποθέτηση του βηματοδότη να γίνει όχι με την αυτοπρόσωπη παρουσία τεχνικού στο Αχιλλοπούλειο, αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η διαδικασία ήταν μεν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Βόλου, όλα όμως πήγαν καλά, η εμφύτευση έγινε και ο 88χρονος χαίρει άκρας υγείας.

«Στόχος μας αφενός ήταν να τηρηθούν στο ακέραιο όλα τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται στο Νοσοκομείο εξαιτίας του κορονοϊού, αφετέρου να κάνουμε τη δουλειά μας συνδράμοντας τον ασθενή που έπρεπε να ενισχυθεί με βηματοδότη», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κυρλίδης έμπλεος ικανοποίησης μετά το τέλος της επέμβασης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου