ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εμφύλιος στη Σκιάθο για μια «δωρεά»

εμφύλιος-στη-σκιάθο-για-μια-δωρεά-146388

Δώρισαν… δωρεά της Fraport και εξέδωσαν ευχαριστήριο

Καζάνι που βράζει η Σκιάθος. Σε ημέρες πρωτόγνωρης κρίσης, εξαιτίας της πανδημίας, στο νησί ξέσπασε πολιτικός πόλεμος. Αιτία στάθηκε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Σκιάθου Νίκος Φεγγερός ευχαριστώντας τη βουλευτή Ζέττα Μακρή «για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα του διευθυντή του Κ.Υ. για την εξασφάλιση και διαμόρφωση ειδικού χώρου διαχείρισης περιστατικών για τον κορονοϊό και την άμεση παρέμβασή της στον κ. Χαρδαλιά, με αποτέλεσμα αμέσως να πραγματοποιηθεί η αποστολή ειδικών κοντέινερ».

Μεσολάβησαν τα πρώτα επεισόδια ενός «εμφυλίου» που ξέσπασε στο νησί, καθώς η συγκεκριμένη δωρεά τελικά ήταν της Fraport, η οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημα της δημοτικής αρχής Σκιάθου. Το μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα… που επιχειρήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εσωκομματικές διαμάχες και διαγκωνισμοί για το αν πρέπει και που πρέπει να δοθούν τα εύσημα..

Τα πραγματικά πρόσωπα πίσω από τη δωρεά (Fraport – δήμαρχος Σκιάθου) αποκάλυψε το Skiathos Life, το οποίο επίσης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για το θέμα και συγκεκριμένα για τον λόγο ότι «κατέβασε» την αρχική ανάρτηση με το ευχαριστήριο Ν. Φεγγερού, όταν διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενο δεν ήταν αληθές.

Σε όλο το σκηνικό αντέδρασε δημόσια ο Παναγιώτης Κόλλιας, εκλεγμένο μέλος και πρώην συνυποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Σκιάθου, επισημαίνοντας ότι «δεν πρόκειται για δελτίο Τύπου της ΔΗΜΤΟ Σκιάθου διότι δεν έχει συγκληθεί ποτέ και δεν έχει ενημερωθεί το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με την ανακοίνωση πριν τη δημοσίευσή της και ότι αποτελεί μόνο προσωπική ανακοίνωση του προέδρου της ΔΗΜΤΟ», κάνοντας παράλληλα υπόμνηση ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αποπνέουν το πνεύμα συνεργασίας που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.

Παρά τη δημοσιοποίηση ωστόσο του εγγράφου που ξεκαθάριζε ότι το επίμαχο κοντέινερ παραχώρησε η Fraport, η ΔΗΜΤΟ Σκιάθου επανήλθε με ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι τα εννέα από τα δέκα μέλη της διά τηλεφωνικής συνεδρίασης δήλωσαν σύμφωνα με την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στις ενέργειες του προέδρου, δηλαδή να δώσει ευχαριστίες στην κ. Μακρή.

Για όλα τα παραπάνω έντονη επίσης είναι η δυσφορία της δημοτικής αρχής Σκιάθου, η οποία με δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί 21 Μαρτίου ανακοίνωνε ότι τοποθετήθηκε στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας το isobox – δωρεά της Fraport Ελλάς μετά από αίτημα του Δήμου.

Σημειώνεται πάντως πως ακόμη και σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. επιμένει… στη δική του αλήθεια, που είναι όμως απέχει από την πραγματικότητα, όπως προκύπτει και από το έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου