ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερη μίνι ΜΕΘ για τον κορονοϊό ετοιμάζεται στο Νοσοκομείο Βόλου

δεύτερη-μίνι-μεθ-για-τον-κορονοϊό-ετοι-150253

Σε λειτουργία ανά πάσα στιγμή, αν προκύψει ανάγκη, μία επιπλέον πτέρυγα, στην οποία θα οδηγούνται όσοι χρήζουν διασωλήνωσης

Δεύτερη μικρότερη σε δυναμικότητα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου τις τελευταίες ώρες, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει θέση σε εφαρμογή η διοίκηση με στόχο να υπάρχει ετοιμότητα, σε περίπτωση που κορυφωθεί η κρίση του κορονοϊού και υπάρξουν περιπτώσεις ασθενών με επιβαρυμένα συμπτώματα που θα πρέπει να νοσηλευτούν στο Αχιλλοπούλειο.

Η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διαμορφώθηκε στην πτέρυγα που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν τα σηπτικά χειρουργεία, τα οποία όπως είναι γνωστό έχουν αναβληθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (στα νοσοκομεία γίνονται πλέον μόνο έκτακτα χειρουργεία). Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εξοπλιστεί πλήρως με αναπνευστήρες και όλον τα υπόλοιπα μηχανήματα που είναι απαραίτητα ώστε να είναι λειτουργική για να αξιοποιηθεί, εφόσον καταστεί ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος χώρος δημιουργήθηκε σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας και θα εξυπηρετεί μόνο ασθενείς με κορονοϊό.

Επί της ουσίας δημιουργήθηκε μία νέα ΜΕΘ μέσα στον χώρο που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν οι αίθουσες για τα συγκεκριμένα χειρουργεία, στην οποία θα νοσηλεύονται όσοι αντιμετωπίσουν προβλήματα από τον επικίνδυνο ιό που έχει θέσει σε συναγερμό όλο τον πλανήτη.

Προκειμένου να επιτευχθεί τούτο το μικρό θαύμα εργάστηκαν νυχθημερόν αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές, όπως εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γιατρός του Νοσοκομείου. «Χρειαστήκαμε μόλις λίγες μέρες. Πραγματικά είναι συγκινητική η αυταπάρνηση με την οποία εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί η νέα αυτή μίνι ΜΕΘ όλοι προκειμένου να δημιουργήσουμε κάτι που θα βοηθήσει τους συνανθρώπους μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ επί καθημερινής βάσης γιατροί και νοσηλευτές, τις ώρες που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση στα επείγοντα και στις Κλινικές, συνεχίζουν την εκπαίδευση στα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, σε άμεση και αγαστή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα καθημερινά λαμβάνονται και επιπλέον μέτρα για την ατομική προστασία των ίδιων των υγειονομικών που απασχολούνται στο Αχιλλοπούλειο, είτε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, είτε στις υπόλοιπες Κλινικές. Το ίδιο ισχύει και για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου «χτυπά» η καρδιά της διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού, αλλά και στο κέντρο υποδοχής που έχει δημιουργηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του Νοσοκομείου από την οδό Αθανασάκη, όπου είναι τοποθετημένο το ειδικό κοντέινερ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου