ΤΟΠΙΚΑ

Βαγγέλης Τζιότζιος: «Μη γίνετε κρίκος μετάδοσης του κορονοϊού»

βαγγέλης-τζιότζιος-μη-γίνετε-κρίκος-150279

Αγωνιώδες μήνυμα – έκκληση στους συμπατριώτες από Βολιώτη επαγγελματία που ζει στο Μιλάνο

Ο Βαγγέλης Τζιότζιος από τον Βόλο ζει τα τελευταία χρόνια μόνιμα στο Μιλάνο μαζί με τη σύζυγό του Φραντζέσκα. Μέχρι πριν από έναν μήνα στη γειτονική χώρα ήταν όλοι ανυποψίαστοι, όπως λέει, ενώ ο φονικός ιός είχε ήδη δείξει τα «δόντια» του η ζωή κυλούσε σε ανέμελους ρυθμούς.

Σήμερα η Ιταλία δοκιμάζεται βιώνοντας πραγματικό εφιάλτη. Ο Βολιώτης επαγγελματίας στον χώρο της διαφήμισης και η σύζυγός του τραπεζικός υπάλληλος, όπως και όλοι οι Μιλανέζοι πλέον, βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους. Βρίσκεται στον πυρήνα της πανδημίας του νέου κορονοϊού και την παρομοιάζει «με τσουνάμι που παρέσυρε τους πάντες».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ προειδοποιεί για τους κινδύνους του εφησυχασμού και περιγράφει τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί πλέον ειδικά στη Βόρεια Ιταλία που μετρά καθημερινά εκατοντάδες θανάτους λόγω κορονοϊού.

«Κατανοώ την ανάγκη να μην προκληθεί πανικός, αλλά τρέμω στη σκέψη ότι το μήνυμα της επικινδυνότητας όσων συμβαίνουν δεν φτάνει στον κόσμο», επισημαίνει ο κ. Τζιότζιος, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους Βολιώτες σε ό,τι αφορά στην τήρηση των μέτρων προφύλαξης έναντι του κορονοϊού.

Χρειάζεται καλή ψυχολογία

«Κάντε λοιπόν υπομονή. Προσπαθήστε να λυπηθείτε τους χιλιάδες ηλικιωμένους ανθρώπους, που μπορεί να χαθούν εξαιτίας σας», συμπληρώνει ο ίδιος. Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, παρατηρεί πως η καραντίνα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογία των ανθρώπων. Από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν εσώκλειστοι.

«Κάθε μέρα σχεδόν ο κόσμος βγαίνει στα μπαλκόνια ύστερα από συνεννόηση και αρχίζει να τραγουδά. Κάποιοι αρχίζουν να χτυπούν τα κάγκελα και να ουρλιάζουν. Επικρατεί μεγάλη ένταση. Ο κόσμος θέλει να πει ότι είναι ζωντανός, αλλά είναι κλεισμένος σπίτι» περιγράφει ο ίδιος. Ταυτόχρονα, όμως, αναγνωρίζει ότι ο περιορισμός της διασποράς της νόσου είναι μονόδρομος και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με περιορισμό των μετακινήσεων.

«Ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε είναι να μείνουμε μέσα. Να μην είμαστε εμείς ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα της μετάδοσης» προσθέτει βιώνοντας για τρίτη εβδομάδα την καραντίνα.

Κλείνοντας και θέλοντας να δώσει τόνο αισιοδοξίας, ο ίδιος εκτιμά ότι αργά ή γρήγορα η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση θα περάσει. «Δεν έχει σύνορα όλο αυτό που συμβαίνει και μόνο η δύναμη των ανθρώπων μπορεί να το αλλάξει. Μου λείπει ο Βόλος. Μου λείπουν η πανέμορφη παραλία μας και ο ήλιος της Ελλάδας. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα μπορούμε όλοι να τα απολαύσουμε όλα αυτά. Για να γίνει αυτό τώρα προέχει να μείνουμε μέσα και να ακολουθήσουμε τις εντολές των ειδικών. Είμαι βέβαιος πως μόλις τελειώσει αυτός ο εφιάλτης θα έχουμε γίνει πιο άνθρωποι και θα νικήσουμε» κατέληξε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου