ΤΟΠΙΚΑ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου στήνει «γέφυρα» στήριξης μοναχικών

η-κοινωνική-υπηρεσία-του-νοσοκομείου-154216

Αρχισε η αναζήτηση κοινωνικών περιστατικών, τα οποία χρήζουν βοήθειας – Ουδείς μόνος του στην κρίση με τον κορονοϊό, λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρούλα Τζανέτου

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου μπαίνει μπροστά με στόχο να γεφυρώσει το κενό μεταξύ του συστήματος και ανθρώπων, που βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας, είναι άστεγοι και μόνοι. Στόχος να στηθεί ένα άτυπο δίκτυο σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες ΟΤΑ, αλλά και άλλους φορείς που θα συνδράμει συμπολίτες που διαβιούν μόνοι τους και χρειάζονται βοήθεια στην καθημερινότητά τους κόντρα στον κορονοϊό.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ουσιαστικά η Κοινωνική Υπηρεσία του Αχιλλοπουλείου επιχειρεί να στήσει μία «γέφυρα» υποστήριξης σε μοναχικούς, ανήμπορους και αναξιοπαθούντες που κατά καιρούς έχουν βρει καταφύγιο στο Νοσοκομείο Βόλου.«Κανείς μόνος του σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κρίση. Πρέπει να τύχουν βοήθειας και στήριξης όσοι συμπολίτες μας είναι μόνοι τους», είναι το μότο που ενέπνευσε την υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ρούλα Τζανέτου. Ετσι μαζί με τους συνεργάτες της ξεκίνησαν από προχθές την καταγραφή όλων των περιστατικών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και διαβιούν σεδύσκολες συνθήκες.

Σε πρώτη φάση θα επικοινωνήσουν μαζί τους προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες τους (φάρμακα, τρόφιμα, πληρωμή λογαριασμών) και έπειτα θα προσπαθήσουν σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αλλά και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος από την οποία θα ζητηθεί συνδρομή, θα στηθεί ένα δίκτυο στήριξής τους.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να φανούμε χρήσιμοι σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη βοήθειας στην παρούσα συγκυρία» σχολίασε η κ. Τζανέτου, εκτιμώντας πως το εγχείρημα αυτό είναι μεν δύσκολο, καθώς θα πρέπει να συντονιστούν πολλέςυπηρεσίες μαζί, αλλά όχι ακατόρθωτο, αφού έχει δοκιμαστεί και άλλες φορές, όταν πρέπεινα υπάρξει παρέμβαση για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που προκύπτουν και χρήζουν ειδικής διαχείρισης. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί από όσους κατά καιρούς έχουν βρει καταφύγιο στο Νοσοκομείο, τις τελευταίες εβδομάδες και όσο κλιμακώνεται η κρίση του κορονοϊού έχουν γίνει καπνός… Θορυβημένοι από τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού δεν προσέρχονται πλέον στο κτίριο. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι πού βρίσκονται; Ποιος τους συνδράμει; Με δεδομένο ότι υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις, υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να έχουν σταματήσει τις θεραπείες τους. Να μη λαμβάνουν τα φάρμακά τους ή ακόμη και να υποσιτίζονται. Τα παραπάνω ερωτήματα «βασανίζουν» τους ανθρώπους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΓΝΒ και κάπως έτσι αποφασίστηκε να αναλάβουν δράση…

«Η λογική λέει πως δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μια πανδημία αφήνοντας τους πιο ευάλωτους απροστάτευτους. Όσοι και να κλειστούμε στα σπίτια, αυτό θα ανακυκλώνεται γιατί κάποιοι μένουν αβοήθητοι. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε στο έλεος του Θεού», λέει καταλήγοντας ηκ. Τζανέτου.To τηλέφωνοπάντωςπου μπορούν να επικοινωνούν όσοι θέλουν να δώσουν πληροφορίες στην Κοινωνική Υπηρεσία για κοινωνικά περιστατικά είναι 2421351710.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου