Η ζωή μας σε άλλους ρυθμούς

η-ζωή-μας-σε-άλλους-ρυθμούς-157071

Τώρα είναι η ώρα να διατηρήσουμε τη νηφαλιότητά μας, να αποφύγουμε τις υπερβολές, να επιστρατεύσουμε, γιατί όχι, το χιούμορ μας και να επαναπροσδιορίσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητάς μας

Αν πριν από λίγες εβδομάδες μάς έλεγε κάποιος ότι όλοι μαζί θα ομνύουμε πλέον στο wifi θα τον περνούσαμε ενδεχομένως για τρελό. Και όμως από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού και άρχισαν οι περιορισμοί, αποδείχτηκε ότι είναι το πλέον χρήσιμο εργαλείο για εκατομμύρια ανθρώπων, που από τη μία στιγμή στην άλλη άλλαξε η ζωή τους. Η ζωή μας πιο σωστά, διότι πλέον η ζωή σ’ ολόκληρο τον πλανήτη έχει ανατραπεί. Εχει μπει σε άλλους ρυθμούς, κανείς δεν ξέρει έως πότε.

Για αυτό και την ώρα που τα πάντα κλείνουν γύρω μας, ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο με στοιχειώδη κατάσταση κανονικότητας εν μέσω πανδημίας, όπως γράφηκε κάπου.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι δουλεύουν από τα σπίτια τους, άρα διατηρούνται θέσεις εργασίας, αποτελεί επίσης εργαλείο ενημέρωσης για όλους μας και επιπλέον ανοίγει ανά πάσα στιγμή παράθυρο στον έξω κόσμο, περιορίζοντας τη μελαγχολία που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας αυτή τη στιγμή, μετά τον κορονοϊό φυσικά.

Ετσι θα πορευτούμε λοιπόν για αρκετό καιρό ακόμη και καλό θα είναι να συνηθίσουμε. Οσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσουμε τόσο το καλύτερο. Είναι ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε τη μετάδοση του φονικού ιού όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Αν νομίζουμε ότι ο κορονοϊός δεν είναι τίποτα σπουδαίο και θα περάσει γρήγορα, ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε. Οι πανδημίες δεν αστειεύονται. Για αυτό και τόσο οι επιστήμονες, όσο και οι ηγέτες των χωρών μιλούν για πόλεμο σε αχαρτογράφητα νερά.

Για αυτό και ο αυτοπεριορισμός του καθενός είναι θέμα δημόσιας υγείας και η υγεία είναι θεμελιώδης παράγων της ανθρώπινης ζωής.

Ολοι μαζί, με ψυχραιμία, σύνεση και σχέδιο, ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Ας προσπαθήσουμε να προφυλάξουμε τον εαυτό μας πρώτα και μετά την οικογένειά μας, τους συναδέλφους και τους φίλους μας, τον άνθρωπο που αγαπάμε, το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα.

Τώρα είναι η ώρα να διατηρήσουμε τη νηφαλιότητά μας, να αποφύγουμε τις υπερβολές, να επιστρατεύσουμε, γιατί όχι, το χιούμορ μας και να επαναπροσδιορίσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητάς μας.

Δεν χρειάζεται να προσποιούμαστε ότι δεν φοβόμαστε. Αν συμβιβαστούμε με αυτό θα νιώσουμε καλύτερα. Ομως άλλο φόβος και άλλο πανικός. Σε αυτόν οφείλουμε να αντισταθούμε. Να μην του επιτρέψουμε να μας κάνει κουμάντο και όλα θα πάνε καλά. Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Αργά ή γρήγορα αυτή η δοκιμασία θα περάσει. Αρκεί να το πιστέψουμε μέσα μας και να έχουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς. Κατά τα άλλα για να επανέλθουμε και στο ίντερνετ, ευτυχώς τουλάχιστον έστω εξ αποστάσεως… μπορούμε να τα λέμε σερφάροντας. Και αυτό, πιστέψτε με, βοηθά πολύ στην παρούσα φάση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου