ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση με νοσηλεύτριες από το πρώην ΠΕΔΥ Βόλου

ενίσχυση-με-νοσηλεύτριες-από-το-πρώην-157123

Συνδρομή στη μάχη κατά του κορονοϊού και από τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας αναμένει το Νοσοκομείο

Τις υπηρεσίες επιπλέον δέκα νοσηλευτριών οι οποίες μέχρι τώρα απασχολούνταν στα ιατρεία του πρώην ΠΕΔΥ Βόλου εξασφάλισε από χθες το Νοσοκομείο Βόλου, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί σε προσωπικό για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα είχε υποβληθεί από τη διοίκηση του Αχιλλοπουλείου πριν από λίγες μέρες στην 5η ΥΠΕ που είναι αρμόδια για το πρώην ΠΕΔΥ.

Η έγκριση για την μετακίνηση των 10 νοσηλευτριών ήρθε άμεσα και από χθες ξεκίνησε η εκπαίδευσή τους σε όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ώστε άμεσα να αναλάβουν υπηρεσία. Οι έξι νοσηλεύτριες είναι ΤΕ και οι υπόλοιπες 4 ΔΕ.

Η απασχόλησή τους στο Νοσοκομείο αναμένεται να δώσει μία σημαντική ανάσα στη Νοσηλευτική Υπηρεσία η οποία είναι αποδεκατισμένη από προσωπικό μετρώντας σοβαρές απώλειες σε προσωπικό, καθώς μέσα στο 2019 αποχώρησαν 10 νοσηλευτές με αποφάσεις συνταξιοδότησης, δύο απεβίωσαν, τέσσερις παραιτήθηκαν για να συνεχίσουν την απασχόλησή τους σ’ άλλες δημόσιες δομές υγείας, ενώ άλλα δέκα άτομα βρίσκονται σε άδεια κάνοντας χρήση σχετικών διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ενώ οι τελευταίες προσλήψεις για την απασχόληση νοσηλευτικού προσωπικού, έγιναν το 2016 μέσω ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας.

Αναμένεται χείρα βοηθείας από άλλες δομές

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας που πρέπει να έχει διασφαλισμένη το Νοσοκομείο η διοίκηση έχει ζητήσει να υπάρξει συνδρομή και σε ιατρικό προσωπικό- πλην των προσλήψεων επικουρικών γιατρών που αναμένονται- από γιατρούς που σήμερα απασχολούνται στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας ώστε να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή του Νοσοκομείου που δέχεται εξαιτίας της κρίσης μεγάλο όγκο περιστατικών.

«Όσοι περισσότεροι είναι οι γιατροί που θα έχουμε στη διάθεσή μας τόσο το καλύτερο», σχολίαζε στέλεχος του Αχιλλοπουλείου, αναγνωρίζοντας πως οι υπάρχοντες γιατροί στο Νοσοκομείο έχουν ξεπεράσει κάθε ανθρώπινη αντοχή, δουλεύοντας ανεξάντλητα όλο αυτό το διάστημα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου