ΤΟΠΙΚΑ

Κορονοϊός και αλληλεγγύη στο Νοσοκομείο Βόλου

κορονοϊός-και-αλληλεγγύη-στο-νοσοκομ-159000

Ωρα ευθύνης και για τους δωρητές, που επιστρατεύονται για να στηρίξουν

Την έμπρακτη αλληλεγγύη συμπολιτών με διάφορους τρόπους αρχίζουν και εισπράττουν δειλά – δειλά τις τελευταίες μέρες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Βόλου. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, συμπολίτες ιδιοκτήτες ακινήτων, που είναι ξενοίκιαστα, φέρεται να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να παρέχουν φιλοξενία δωρεάν σε γιατρούς και νοσηλευτές, προκειμένου εφόσον καταστεί ανάγκη να διαμείνουν σ’ αυτά, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να προστατεύσουν τους δικούς τους ανθρώπους από τον κορονοϊό.

Οσοι εργάζονται στις υπηρεσίες υγείας του Αχιλλοπουλείου, σηκώνοντας μεγάλο βάρος για την αντιμετώπιση του ιού, έρχονται καθημερινά σε άμεση επαφή με ανθρώπους που νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα. Ηδη ορισμένοι έχουν επιλέξει να διαβιούν μακριά από τα σπίτια τους σε άλλο κατάλυμα, για να προστατεύσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

«Ολοι επιβάλλεται να λαμβάνουν μέτρα προστασίας. Πόσο μάλλον εμείς που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα περιστατικά. Οταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν ύπουλο ιό όπως ο κορονοϊός επαναπροσδιορίζεις καθημερινά τις συνθήκες διαβίωσής σου», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γιατρός της πρώτης γραμμής στο Νοσοκομείο. Ο ίδιος εδώ και λίγες μέρες έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά του για λόγους προστασίας και έχει εξασφαλίσει στέγη σε γκαρσονιέρα κοντά στο Νοσοκομείο για να μπορεί να παίρνει μικρές ανάσες ανάπαυλας, όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν, όπως αποκάλυψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Είμαστε ευγνώμονες αυτή τη στιγμή απέναντι στους συμπολίτες που προσπαθούν να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Μακάρι να βρεθούν άνθρωποι που θα παρέχουν φιλοξενία σε συναδέλφους», συνέχισε ο ίδιος.

Ωρα ευθύνης για τους δωρητές

Την ίδια ώρα είναι σαφές ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το Νοσοκομείο Βόλου θα χρειαστεί για μία ακόμη φορά τη συνδρομή των ανώνυμων και επώνυμων δωρητών του ιδρύματος που και κατά τη διάρκεια της μνημονιακής κρίσης συνέβαλαν τα μέγιστα, προκειμένου το Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας να παραμείνει όρθιο παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Γιατροί και νοσηλευτές συνομιλώντας με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ενδεικτικά αναφέρουν πως κάθε δωρεά αναλώσιμων υλικών και ειδών ατομικής προστασίας (ειδικές ολόσωμες στολές προφύλαξης, χειρουργικές μάσκες, γυαλιά μίας χρήσης, ιατρικές ποδιές, γάντια κ.ά.) είναι ευπρόσδεκτη καθώς συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να προβλεφθούν ενδεχομένως ελλείψεις το επόμενο διάστημα και όσο θα κορυφώνεται η υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Πάντως τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει δειλά – δειλά να καταγράφεται ενδιαφέρον τόσο από γνωστούς δωρητές, όσο και από απλούς πολίτες, οι οποίοι εκφράζουν την πρόθεση να προσφέρουν ακόμη και από το υστέρημά τους οτιδήποτε μπορούν και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό καθώς αποτελεί θετικό μήνυμα για τη συνέχεια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου