Ας συνδράμουμε την πολιτεία στην τιτάνια προσπάθεια που κάνει

ας-συνδράμουμε-την-πολιτεία-στην-τιτά-160971

Ας μην κάνει το λάθος οποιοσδήποτε να θεωρεί ότι εμείς θα ξεφύγουμε, αν δεν τηρήσουμε στο ακέραιο τις προτροπές και τις οδηγίες, που δίνονται καθημερινά από τους ειδικούς

Η χώρα βιώνει πρωτόγνωρα κρίσιμη κατάσταση. Το κράτος και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να διαχειριστούν την κρίση, που έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ο σημαντικότερος στόχος αυτή τη στιγμή είναι ο περιορισμός των κρουσμάτων και να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές. Να μη φτάσουν στο σημείο οι γιατροί να επιλέγουν στα Νοσοκομεία με ποια περιστατικά θα ασχοληθούν και ποια όχι, όπως γίνεται στη γειτονική Ιταλία, όσο σκληρό και αν ακούγεται. Οπερ σημαίνει ότι ως πολίτες δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε οχαδερφιστές, πολλώ δε μάλλον να γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τις εντολές των ειδικών. Η απερισκεψία στην παρούσα φάση κοστίζει ζωές. Το παράδειγμα της Ιταλίας είναι χαρακτηριστικό. Υποτίμησαν τον ιό, που ερχόταν με φόρα και τώρα ο εφιάλτης δεν έχει τέλος.

Ας μην κάνει το λάθος οποιοσδήποτε να θεωρεί ότι εμείς θα ξεφύγουμε, αν δεν τηρήσουμε στο ακέραιο τις προτροπές και τις οδηγίες, που δίνονται καθημερινά από τους ειδικούς.

Η επιστημονική κοινότητα μελετά και με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μέρα με τη μέρα επαναπροσδιορίζει οδηγίες και εντολές, στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του φονικού ιού.

Η προσπάθεια, που καταβάλλεται από την πολιτεία σε όλα τα επίπεδα, είναι τιτάνια. Για να έχει όμως αποτέλεσμα πρέπει να είμαστε συνεργάσιμοι και εμείς οι πολίτες. Δυστυχώς, δεν το κάνουν όλοι με την ίδια ζέση.

Δεν χρειαζόμαστε έναν αστυνομικό δίπλα μας για να συμμορφωθούμε με τα μέτρα που λαμβάνονται. Πρέπει επιτέλους ο καθένας μας να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη. Πρώτον για να προστατέψει τον εαυτό του και δεύτερον διότι οφείλει να σεβαστεί τον διπλανό του, είτε πρόκειται για τα μέλη της οικογένειάς μας, είτε για τους συναδέλφους μας, είτε γενικότερα για τους συμπολίτες μας.

Για να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε εμείς, όπως και όλη η ανθρωπότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου