Η ατομική ευθύνη

η-ατομική-ευθύνη-164336

Της Βάσως Κυριαζή

«Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου» είχε πει κάποτε ο Τζων Κέννεντυ.

Καιρός να επαναφέρουμε στη μνήμη μας αυτή τη φράση, ως πολίτες, με αφορμή τις δύσκολες ώρες που βιώνει όλη η ανθρωπότητα ελέω κορονοϊού.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι αδήριτη ανάγκη να σεβαστούμε όλοι ανεξαιρέτως, τις οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιοι φορείς, το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Ο κάθε ένας από εμάς, ο κάθε πολίτης της Ελλάδας, μπορεί και πρέπει να προτάξει την ατομική ευθύνη, για το συλλογικό καλό.

Ο κάθε ένας από εμάς, ο κάθε πολίτης της Ελλάδας, πρέπει να δώσει τη δική του μάχη, ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία, την πανδημία που πλήττει όλο τον κόσμο.

Σε αυτές τις στιγμές, οφείλουμε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται από τους κρατικούς φορείς. Να πειθαρχήσουμε στις οδηγίες των αρμοδίων.

Το Κράτος είναι εδώ και αποδεικνύει καθημερινά αυτές τις μέρες, ότι κάνει αυτά που πρέπει. Οφείλουμε όμως όλοι με αίσθημα ευθύνης να πράξουμε ως πολίτες ανάλογα.

Αλλωστε έχουμε υποχρεώσεις, πέρα από τα δικαιώματα για τα οποία συνήθως φωνάζουμε και διεκδικούμε.

Καιρός να αποδείξουμε ως πολίτες ότι πάνω απ΄ όλα είμαστε υπεύθυνοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου