ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικοί σε κορονοϊό ο 14χρονος και η 26χρονη

αρνητικοί-σε-κορονοϊό-ο-14χρονος-και-η-26χ-165789

Νοσηλεύονταν προληπτικά σε θαλάμους αρνητικής πίεσης μέχρι να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος – Αναμένονται τα αποτελέσματα για 22χρονο

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ έληξε μερικώς ο κόκκινος συναγερμός, που σήμανε χθες το πρωί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου όπου προσήλθαν διαδοχικά τρεις άνθρωποι νεαρής ηλικίας, με συμπτωματολογία που οδήγησε τους γιατρούς να δώσουν οδηγίες για προληπτική νοσηλεία στους θαλάμους αρνητικής πίεσης μέχρι να γίνει ο εργαστηριακός έλεγχος.

Τελικά το βράδυ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ανακοινώθηκε ότι τα δείγματα 14χρονου μαθητή και 26χρονης γυναίκας είναι αρνητικά, οπότε δόθηκε εντολή να αρθεί η καραντίνα στην οποία βρίσκονταν. Για το τρίτο «ύποπτο» κρούσμα που αφορά σε 22χρονο νεαρό που αντιμετωπίζει προβλήματα νεοπλασίας οι εργαστηριακές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο.

Το χρονικό του συναγερμού

Το χρονικό του συναγερμού στο Αχιλλοπούλειο έχει ως εξής: Ηταν νωρίς το πρωί όταν έγινε η πρώτη εισαγωγή 14χρονου παιδιού με πυρετό και συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού. Ο 14χρονος μαθητής δεν έχει επισκεφτεί καμία από τις περιοχές που έχουν «πληγεί» από τον κορονοϊό, το γεγονός ότι ωστόσο παρουσίασε συμπτώματα που με βάση τον ΕΟΔΥ μπορεί να παραπέμπουν σε ύποπτο κρούσμα, παρακίνησε τους γιατρούς να ζητήσουν οδηγίες. Ο 14χρονος μεταφέρθηκε αμέσως σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ στην οικογένεια του οι γιατροί του Νοσοκομείου συνέστησαν κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να εκδοθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις του επιχρίσματος που ελήφθη.

Λίγη ώρα αργότερα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μετέβη 26χρονη νοσηλεύτρια η οποία επέστρεψε από τη Μεγάλη Βρετανία όπου εργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες. Η ίδια ενημέρωσε ότι παρουσίασε μόνο έντονο βήχα αλλά ανήσυχη με την εξάπλωση που έχουν λάβει τα κρούσματα κορονοϊού τόσο στη Βρετανία όσο και στη χώρα μας προσήλθε στο Νοσοκομείο και ζήτησε να εξεταστεί.

Και σ’ αυτή την περίπτωση ενημερώθηκε από τους γιατρούς του ΤΕΠ ο ΕΟΔΥ, με τους λοιμωξιολόγους να δίνουν εντολή να ληφθεί επίχρισμα για εργαστηριακό έλεγχο και η 26χρονη να μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, όπως και έγινε. Σε καραντίνα επίσης τέθηκε και το οικογενειακό της περιβάλλον.

Νωρίς το απόγευμα εισήχθη στο Νοσοκομείο ένα ακόμη άτομο με υψηλό πυρετό και λοίμωξη του αναπνευστικού. Πρόκειται για έναν 22χρονο ο οποίος ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες καθώς υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες. Οι γιατροί έδωσαν αμέσως εντολή για νοσηλεία σε αρνητικό θάλαμο πίεσης. Και σ΄αυτή την περίπτωση ελήφθη επίχρισμα το οποίο εστάλη για εργαστηριακό έλεγχο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, με τα αποτελέσματα να αναμένονται το Σάββατο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου