ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικός σε κορονοϊό 40χρονος γιατρός –Εξετάστηκε στο Αχιλλοπούλειο

αρνητικός-σε-κορονοϊό-40χρονος-γιατρός-168264

«Κόφτης» στο επισκεπτήριο για ιατρικούς επισκέπτες και ντελιβεράδες – Και στο Πανεπιστημιακό από σήμερα ο εργαστηριακός έλεγχος δειγμάτων

Αρνητικό ήταν το δείγμα επιχρίσματος, που ελήφθη από 40χρονο γιατρό, ο οποίος μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου ζητώντας να εξεταστεί αν είναι θετικός ή όχι στον κορονοϊό, λίγες μέρες αφότου επέστρεψε από τη Νάπολι της Ιταλίας που έχει τεθεί σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος ενημέρωσε τους γιατρούς του Αχιλλοπούλειου ότι είχε πυρετό, ενώ τους έκανε επίσης γνωστό πως εξετάστηκε και στην Ιταλία αλλά το δείγμα ήταν αρνητικό. Το γεγονός ωστόσο ότι ο πυρετός που δεν ήταν υψηλός δεν υποχωρούσε του προκάλεσε ανησυχία για αυτό και προσήλθε στο Νοσοκομείο ζητώντας εκ νέου να εξεταστεί. Αφού ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και εξαιτίας της συμπτωματολογίας που δεν παρέπεμπε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ελήφθη επίχρισμα, δόθηκαν οδηγίες στον 40χρονο γιατρό και επέστρεψε στο σπίτι του, με τους γιατρούς του Νοσοκομείου να του συστήνουν να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να εκδοθεί το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων. Χθες το απόγευμα οι γιατροί ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι το δείγμα είναι αρνητικό και ότι δεν υφίσταται θέμα κορονοϊού.

«Κόφτης» επισκέψεων

Στο πλαίσιο κλιμάκωσης των μέτρων που λαμβάνονται ώστε να διασφαλιστεί πάνω από όλα η μη διασπορά του ιού, αποφασίστηκε όπως στους περιορισμούς του επισκεπτηρίου στο Νοσοκομείο Βόλου συμπεριληφθούν πλέον τόσο οι ιατρικοί επισκέπτες όσο και οι ντελιβεράδες.

Στο μεταξύ ενισχύεται η εξέταση δειγμάτων ύποπτων για κορωνοϊό, όπως αναφέρει η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, καθώς τα αρμόδια εργαστήρια αυξάνονται από 4 σε 7.
Το εργαστήριο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στο Ρίο, για τον έλεγχο δειγμάτων ξεκίνησε να λειτουργεί σήμερα.
Από αύριο θα λειτουργήσουν τα εργαστήρια στο Νοσοκομείο Αττικόν και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που θα εκτελούν εξετάσεις για τον κορονοϊό.
Έτσι, αυξάνεται σε επτά ο αριθμός των εργαστηρίων για εξέταση δειγμάτων: Ινστιτούτο Παστέρ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΓΝΗ, Ρίο, Αττικόν, Λάρισα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου