ΤΟΠΙΚΑ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Βόλου

εγκρίθηκε-ο-προϋπολογισμός-του-νοσοκ-168883

Πληρώνονται υπερωρίες και εφημερίες του Δεκεμβρίου – Με ποια κριτήρια θα προσληφθεί ο αντικαταστάτης του Χαρ. Αποστολίδη

Στο ποσό των 37.940.477,22 € ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος χθες έλαβε την έγκριση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και προβλέπει δαπάνες ύψους 6.200.000 για φάρμακα, 2.297.000 για υγειονομικό υλικό, 640.000 για ορθοπεδικό υλικό και 1.630.000 για χημικά αντιδραστήρια.

Η μισθοδοσία του προσωπικού ανέρχεται σε 1.413.880 ευρώ, οι αποζημιώσεις εφημεριών και πρόσθετων αμοιβών έχουν υπολογιστεί στο ποσό των 3.124.000 ευρώ κ.ά. Στο σκέλος των εσόδων περιλαμβάνεται πρόβλεψη για είσπραξη από το CLAW BACK ποσού 2.161.000 ευρώ, από τον ΕΟΠΥΥ το Αχιλλοπούλειο εκτιμά ότι θα εισπράξει 6.800.000 ευρώ, ενώ από έσοδα από επιχορηγήσεις για επενδύσεις η πρόβλεψη είναι να εισπραχτεί το ποσό των 2.647.145 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έγκριση του προϋπολογισμού αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως, ώστε τις επόμενες μέρες να καταβληθούν στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό οι εφημερίες και οι υπερωρίες για τον μήνα Δεκέμβριο 2019.

Προκηρύχθηκε η θέση του υποδιοικητή

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πρόσληψη νέου υποδιοικητή στο Νοσοκομείο Βόλου. Αναρτήθηκε χθες στη «Διαύγεια» η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών Νοσοκομείων ΕΣΥ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η προκήρυξη της θέσης που σήμερα κατέχει ως αναπληρωτής διοικητή στο Αχιλλοπούλειο ο Χαρίλαος Αποστολίδης.

Η θητεία του κ. Αποστολίδη λήγει στις 5 Απριλίου. Προκηρύχθηκαν επίσης οι θέσεις διοικητών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς επίσης η θέση του αναπληρωτή διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 15 ημερολογιακές ημέρες και άρχισε να μετρά από προχθές. Απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού. Συνεκτιμώνται επίσης μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

Η αίτηση θα γίνει στην 5η ΥΠΕ, η οποία μετά τη λήξη της προθεσμίας θα καταχωρήσει όλες τις αιτήσεις σε συγκεντρωτική ονομαστική κατάσταση, την οποία θα αποστείλει στην αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης, που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας, η οποία και θα εισηγηθεί σχετικά στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου