ΤΟΠΙΚΑ

Στα «μαχαίρια» ΕΦΚΑ και πρώην ΠΕΔΥ

στα-μαχαίρια-εφκα-και-πρώην-πεδυ-168902

Τριβές ελέω κορονοϊού προκαλεί η χρήση των εισόδων του κτιρίου, που εξυπηρετεί ταυτόχρονα ασφαλισμένους και ασθενείς

Μοιράζονται το ίδιο κτίριο, δεν θέλουν όμως πλέον ελέω… κορονοϊού να μοιράζονται και την ίδια είσοδο. Σε θέμα καθημερινής διαμάχης μεταξύ των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Βόλου και των υγειονομικών υπηρεσιών του πρώην ΠΕΔΥ στον Βόλο εξελίσσεται η είσοδος, από την οποία θα γίνεται η προσέλευση των πολιτών, που θέλουν να εξυπηρετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ εδώ και δύο περίπου εβδομάδες δόθηκε εντολή στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τον κορονοϊό να διαχωριστούν οι είσοδοι που οδηγούν στις διοικητικές και τις υγειονομικές υπηρεσίες που συστεγάζονται στο κτίριο του Ο.Τ. Παπαδιαμάντη, Θουκυδίδου, Θρακών και Ξενοφώντος.

Στο πλαίσιο της παραπάνω εντολής άγνωστο για ποιο λόγο αποφασίστηκε να «σφραγιστεί» η κεντρική είσοδος από την πλευρά της οδού Παπαδιαμάντη (απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου). Ετσι η είσοδος για τις διοικητικές υπηρεσίες λειτουργεί πλέον μόνο από την οδό Θρακών, ενώ για τις υγειονομικές υπηρεσίες παραπλεύρως από την οδό Θουκυδίδου.

Πρακτικά όμως το μέτρο δεν αποδίδει. Πολλοί ασθενείς συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την κεντρική είσοδο των διοικητικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάος και εκνευρισμός, πέρα από τον συνωστισμό που είναι δεδομένος.

Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι είναι περίοδος ανανέωσης δικαιολογητικών για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επί καθημερινής βάσης στο ισόγειο του κτιρίου όπου λειτουργεί το μητρώο του ΕΦΚΑ προσέρχονται και περιμένουν να εξυπηρετηθούν κατά μέσο όρο 250 άτομα, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο αποπνικτική.

Οι μεγαλύτερες διαμαρτυρίες εκφράζονται από το τμήμα των διοικητικών υπηρεσιών, ενώ δεν λείπουν επί καθημερινής βάσης οι αψιμαχίες μεταξύ υπαλλήλων ένθεν κακείθεν.

Επιπροσθέτως δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου οξύνονται τα πνεύματα μεταξύ συναλλασσομένων στον ΕΦΚΑ με ασθενείς οι οποίοι προσέρχονται να εξεταστούν από τους γιατρούς και συνωστίζονται, μέχρι να εξυπηρετηθούν αρμοδίως.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου