ΤΟΠΙΚΑ

Ξέσπασε ο «ιός του πανικού» σε χωριό της Μαγνησίας

ξέσπασε-ο-ιός-του-πανικού-σε-χωριό-τη-176569

Υπ’ ατμόν ολόκληρο χωριό, μόλις διαπιστώθηκε ότι ζευγάρι συντοπιτών τους ταξίδεψε στη Βόρεια Ιταλία – Προληπτική απολύμανση χώρων για καθαρά ψυχολογικούς λόγους

Ο «ιός του πανικού» ελέω κορονοϊού χτύπησε ολόκληρο χωριό στην καρδιά της Μαγνησίας (δεν κατονομάζεται για ευνόητους λόγους).

Οι φωτογραφίες, που ανέβασε στο facebook νεαρό ζευγάρι συντοπιτών τους, που μαζί με το παιδί του ταξίδεψε στη Βόρεια Ιταλία και ήθελε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους τις εμπειρίες του, σήμαναν «κόκκινο» συναγερμό.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας εξελίχτηκε σε πραγματικό εφιάλτη για τους κατοίκους του χωριού, που από τη μία στιγμή στην άλλη ένιωσαν σχεδόν «κορονοϊόπληκτοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ορισμένοι ταμπουρώθηκαν στα σπίτια τους υποβάλλοντας τον εαυτό τους σε προληπτική καραντίνα. Αλλοι πάλι απευθύνθηκαν στον Δήμο και το Κέντρο Υγείας της περιοχής ζητώντας από τους υπευθύνους να κάνουν αυστηρές συστάσεις στην τριμελή οικογένεια, ώστε να υποχρεωθεί να υποβληθεί σε ειδικές εξετάσεις, πριν έρθει σε επαφή με άλλους κατοίκους του χωριού.

«Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να υποβληθεί σε εξετάσεις ιατρικές, αν μάλιστα δεν παρουσιάζει καμία συμπτωματολογία», ήταν η απάντηση από πλευρά των υπευθύνων του τοπικού Κέντρου Υγείας. Επιπροσθέτως δεν προβλέπεται από καμία οδηγία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Συνδρομή ζητήθηκε και από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, με τους αστυνομικούς να εξηγούν ότι η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να επιβάλει μέτρα στον συγκεκριμένο τομέα.

Οσο περνούσαν οι ώρες η ανησυχία των κατοίκων αντί να κοπάσει φούντωνε, ενώ τα τηλέφωνα πήραν φωτιά.

Υπό τον φόβο του κορονοϊού ο σύλλογος γονέων του δημοτικού σχολείου του χωριού, όπου φοιτά το παιδί της οικογένειας, ενημέρωσε τη δημοτική αρχή και ζήτησε τη λήψη προληπτικών μέτρων στο σχολείο, αλλά και στο πνευματικό κέντρο του χωριού, όπου φέρεται να είχε μεταβεί μέλος της οικογένειας το τριήμερο.

Υπό το βάρος της υπέρμετρης ανησυχίας των υπολοίπων κατοίκων και κυρίως για ψυχολογικούς λόγους προχθές Τρίτη έγινε απολύμανση στους δύο προαναφερθέντες δημοσίους χώρους.

«Προσπαθήσαμε να καθησυχάσουμε τους δημότες με κάθε τρόπο, διότι ο πανικός και ο φόβος δεν είναι καλοί σύμβουλοι», επισήμανε αιρετός της περιοχής στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι είναι πολύ δύσκολη υπόθεση η διαχείριση της ανησυχίας, που προκαλεί στους πολίτες η εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων του κορονοϊού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου