Μιλούν τα αποτελέσματα

μιλούν-τα-αποτελέσματα-182334

Τι έχουν να πουν, άραγε, τώρα όλοι εκείνοι, που μιλούσαν για ξεπουλημένους συνδικαλιστές; Μήπως ξεπουλήθηκαν και οι σύνεδροι;

«Χαστούκι» για εκείνους, που για μεγάλο διάστημα κατασυκοφάντησαν, λάσπωσαν και λοιδόρησαν το συνδικαλιστικό κίνημα και στελέχη του, συνιστούν τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ είναι οι μεγάλες κερδισμένες, με τη μεν ΠΑΣΚΕ να λαμβάνει 17 έδρες, από 15 που είχε, και τη ΔΑΚΕ να κερδίζει 11 έδρες, από 8 που είχε. Αντιθέτως, το ΠΑΜΕ έχασε μία έδρα και πλέον έχει 9 από 10, και ο ΣΥΡΙΖΑ που διασπάστηκε πήρε 3 έδρες, ενώ οι υπόλοιπες 2 έδρες κατανεμήθηκαν σε νέα παράταξη που δημιουργήθηκε πρόσφατα.

Τι έχουν να πουν, άραγε, τώρα όλοι εκείνοι, που μιλούσαν για ξεπουλημένους συνδικαλιστές; Μήπως ξεπουλήθηκαν και οι σύνεδροι;

Μήπως έγιναν μαϊμουδιές και στην κάλπη; Οχι βέβαια, απλά οι εργαζόμενοι μπορεί να κρατούν αποστάσεις, να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ σε ορισμένους τομείς, όμως σε καμία περίπτωση δεν επιβραβεύουν τις διχαστικές λογικές και όσους αντί να συμβάλλουν στην ομαλότητα, κάνουν ό,τι μπορούν για να διασπάσουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Δυστυχώς, στη διχαστική λογική εισχώρησε και η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, η οποία έβαλε πλάτη, ώστε να πυροδοτηθεί το κλίμα έντασης, που καλλιεργήθηκε τις προηγούμενες μέρες πριν ξεκινήσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να προκηρύξει στάση εργασίας για να διευκολύνει τους δημοσίους υπαλλήλους να διαδηλώσουν έξω από το ξενοδοχείο, όπου διοργανώθηκε το συνέδριο. Η πλήρης εργαλειοποίηση της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων και θα πρέπει η ηγεσία της να λογοδοτήσει.

Η ΑΔΕΔΥ, όπως και η ΓΣΕΕ, είναι οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αντίστοιχα. Οφείλουν να λειτουργούν με σοβαρότητα και όχι να άγονται και να φέρονται ανάλογα με τις κομματικές σκοπιμότητες, που θέλουν να εξυπηρετούν.

Εν κατακλείδι, το συνέδριο ολοκληρώθηκε, η ΓΣΕΕ, μετά από διάστημα δύσκολο, αποκτά ξανά διοίκηση και μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό προέχει τώρα και έχουν λόγο όλοι. Αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και πάνω από όλα πολιτική βούληση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου