Ενας πολυήμερος αγώνας και η δικαίωση

ενας-πολυήμερος-αγώνας-και-η-δικαίωση-241211

Οι απεργοί του ΟΤΕ έβαλαν μεγάλη πλάτη τα χρόνια της κρίσης για να παραμείνει όχι μόνο όρθιος, αλλά και κερδοφόρος ο Οργανισμός, για αυτό και έχουν κάθε δικαίωμα τώρα να διεκδικούν να αναγνωριστεί από τη διοίκηση και να πράξει τα ανάλογα

Σε έναν αγώνα, όπως αυτός που δίνουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες οι απεργοί βρίσκονται έξω από το κεντρικό κτίριο του Οργανισμού στον Βόλο διεκδικώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους, κορωνίδα των οποίων είναι η υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης.

Ο αγώνας τους μπορεί να μην έχει αποδώσει ακόμη όσον αφορά στην επίτευξη του στόχου, καθώς η διοίκηση του ΟΤΕ παραμένει ανένδοτη όσο συνεχίζεται η απεργία, έχουν πετύχει ωστόσο να εμπνεύσουν και άλλους κλαδικούς χώρους ως προς την αντοχή που επιδεικνύουν στις κινητοποιήσεις τους.

Δεν είναι άλλωστε και το πιο σύνηθες σε μία εποχή που οι περισσότεροι κάθονται παθητικά στον καναπέ τους και δέχονται μοιρολατρικά την εργασιακή τους μοίρα, να βλέπεις εργαζόμενους να βρίσκονται σε απεργία διαρκείας τρεις ολόκληρες εβδομάδες, γεγονός που σημαίνει ότι οικονομικά έχουν αιμορραγήσει. Αιμορραγία οικονομική βέβαια και μάλιστα μεγάλη έχει υποστεί αντίστοιχα και ο Οργανισμός, ο οποίος ουσιαστικά «παρέλυσε» όλη την εορταστική περίοδο, όπως ήταν αναμενόμενο.

Η έκφραση συμπαράστασης εκ μέρους των πρωτοβάθμιων σωματείων σ’ αυτόν τον αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ είναι μαζική. Οπως είναι και μονόδρομος. Είναι το λιγότερο που έχουν να κάνουν τα συνδικάτα για να στηρίξουν συναδέλφους τους. Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ που αντιμετωπίζουν μία δύσκολη εργασιακή κατάσταση, αύριο μπορεί να είναι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στον ΟΣΕ, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα που υπάρχουν επίσης σοβαρά προβλήματα και παραμένουν ανοιχτά πολλά μέτωπα.

Αν αυτός ο αγώνας θα έχει ευτυχή κατάληξη και αν θα βγει «λευκός καπνός» απομένει να το δούμε τις επόμενες μέρες. Την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Από την έκβαση αυτής της συνάντησης θα εξαρτηθούν πολλά.

Σε κάθε περίπτωση, οι απεργοί του ΟΤΕ είναι κερδισμένοι στη συνείδηση των συναδέλφων τους από άλλους χώρους σε ένα βασικό ζήτημα: Οτι ξέρουν να αγωνίζονται όταν νιώθουν ότι αδικούνται. Εβαλαν μεγάλη πλάτη τα χρόνια της κρίσης για να παραμείνει όχι μόνο όρθιος, αλλά και κερδοφόρος ο Οργανισμός για αυτό και έχουν κάθε δικαίωμα τώρα να διεκδικούν να αναγνωριστεί από τη διοίκηση και να πράξει ανάλογα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου