ΤΟΠΙΚΑ

Εξοδος αγροτών με συλλαλητήριο

εξοδος-αγροτών-με-συλλαλητήριο-241402

Συμμετοχή στην κινητοποίηση στην έναρξη της Agrotica στη Θεσσαλονίκη – «Πρέπει να συμμετάσχουμε μαζικά σε όλες τις μορφές αγώνα», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Αγγελής

Παναγροτική σύσκεψη μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας προγραμματίζουν οι αγρότες της Μαγνησίας, με στόχο να καθοριστεί η μορφή των κινητοποιήσεων, που δεν αναμένεται να γίνουν πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, σε συνεννόηση με την Επιτροπή Μπλόκων.

Την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή, αναλαμβάνει το μπλόκο του Αερινού και θα κληθούν να συμμετάσχουν αγρότες από το Ανατολικό και Νότιο Πήλιο, καθώς επίσης και από τον Αλμυρό. Στο μεσοδιάστημα αναμένεται να γίνουν κατά τόπους επισκέψεις στα χωριά για να ενημερωθούν οι αγρότες για το διεκδικητικό πλαίσιο.

Mιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο εκπρόσωπος του μπλόκου στο Αερινό Νίκος Αγγελής ζήτησε «να βγουν οι αγρότες στον δρόμο, καθώς τα προβλήματα είναι μεγάλα και οξυμένα» και προανήγγειλε ότι προς το παρόν σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει αγροτική κινητοποίηση στην έναρξη της Agrotica την 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης θα γίνουν περιοδείες σε χωριά του Νομού και μετά θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική σύσκεψη, στην οποία θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

«Βασικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι. Επιδιώκουμε να διεκδικήσουμε βιώσιμες λύσεις και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε», πρόσθεσε ο κ. Αγγελής, συμπληρώνοντας πως, παρά τις εξαγγελίες, η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία προστασία των παραγωγών από τις εξευτελιστικές και ανοιχτές τιμές και την ίδια στιγμή τα προϊόντα φτάνουν 4 – 5 φορές ακριβότερα στην κατανάλωση. Την ίδια ώρα το κόστος παραγωγής παραμένει υψηλό και τα πορίσματα των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις δεν έχουν ακόμη εκδοθεί.

Ο κ. Αγγελής εκτίμησε επίσης πως με αφορμή το ζήτημα της αναθεώρησης της ΚΑΠ θα προκύψει μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων για αγρότες και κτηνοτρόφους, την ώρα που οι αγρότες διεκδικούν σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή.

«Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Μαγνησίας να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις μορφές αγώνα που θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα. Να βγουν στον δρόμο και να παλέψουν για την επιβίωσή τους. Με τους αγώνες μας έχουμε κατακτήσεις και κέρδη, το αφορολόγητο, το ακατάσχετο, την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και πολλά άλλα. Ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος είναι ο αγώνας που δεν έγινε», κατέληξε ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου