ΤΟΠΙΚΑ

Ολόθερμη στήριξη στους απεργούς του ΟΤΕ από τα βολιώτικα συνδικάτα

ολόθερμη-στήριξη-στους-απεργούς-του-ο-241476

Εμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ στον Βόλο εξέφρασαν χθες πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ, μαζί με ταξικά συνδικάτα που συμπορεύονται με το Πανεργατικό Μέτωπο Μαγνησίας.

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση εκ μέρους των απεργών οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ – ΟΤΕ Κώστας Καλτσάς και Χρήστος Ασπρούδης αφού ευχαρίστησαν τους εργαζόμενους για την αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει το διάστημα των τριών εβδομάδων που οι ίδιοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αναφέρθηκαν στα αιτήματά τους για υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης και την ανάκληση των απολύσεων που έχουν γίνει στο προσωπικό των φυλάκων στον Όμιλο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως την ερχόμενη Δευτέρα οι απεργοί επιστρέφουν στην εργασία τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με άλλες μορφές αγώνα. Την ίδια μέρα βέβαια θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, καθώς είναι προγραμματισμένη στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα τριμερή συνάντηση εργασίας, όπου αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων το πλαίσιο για επιστροφή στην εργασιακή ομαλότητα.

«Όλο αυτό το διάστημα λειτουργήσαμε θεσμικά καλώντας επανειλημμένα τη Διοίκηση σε διάλογο για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης. Αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για το δίκαιο των αιτημάτων μας παρά τον σκοταδισμό που προσπάθησαν να επιβάλλουν συγκεκριμένα κέντρα της διοίκησης. Την καλούμε την ύστατη τούτη ώρα να αντιληφθεί πως η εμμονή σε λανθασμένες αποφάσεις της και στρατηγικές πως κάνουν τεράστια ζημιά στην επιχείρηση και έχουν την συνολική ευθύνη για αυτό», επισήμανε επίσης ο κ. Καλτσάς.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου