Ξέρουν να μάχονται για τα δικαιώματά τους

ξέρουν-να-μάχονται-για-τα-δικαιώματά-τ-271552

Επιπροσθέτως, προσδοκούν με τη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ότι θα βάλουν σοβαρή παρακαταθήκη, ώστε να ακυρωθούν στην πράξη πολιτικές, που μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα

Οι συνταξιούχοι είναι γεγονός ότι αποτελούν τη μοναδική κοινωνική ομάδα, που, έχοντας υποστεί μεγάλες περικοπές στα χρόνια της κρίσης, διεκδικεί στα ίσα την ικανοποίηση των αιτημάτων της.

Την ώρα που άλλες κοινωνικές τάξεις, παρ’ ότι έχουν υποβληθεί σε αιματηρές θυσίες, επιμένουν στην παθητικότητα του καναπέ, οι απόμαχοι της εργασίας βγαίνουν στους δρόμους και με πρωτοφανή δυναμισμό κάθε φορά διεκδικούν την επιστροφή όσων έχασαν όλα αυτά τα χρόνια, πληρώνοντας βαρύ τίμημα εξαιτίας των μνημονίων.

Η αγωνιστικότητά τους πράγματι είναι άξια συγχαρητηρίων και ενδεχομένως το καλύτερο παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους, που επέλεξαν τον δρόμο της σιωπής, ακόμη και όταν ένιωσαν ότι αδικούνται κατάφωρα και ότι πλήρωσαν το «μάρμαρο» δυσανάλογα με άλλους κλάδους.

Η πλειονότητα των συνταξιούχων είδε τις αποδοχές της να εξανεμίζονται, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι μετά τις 15 κάθε μήνα να μην έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν παρά μόνο λογαριασμούς και υποχρεώσεις των παιδιών τους, διότι αποτελούν στήριγμα σε πολλές περιπτώσεις.

Πλήρωσαν πολλά χρόνια εισφορές και όμως πολλές φορές αισθάνθηκαν ότι η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο ΕΣΥ δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Για αυτό και κάθε φορά που κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις, στην προμετωπίδα των αιτημάτων συμπεριλαμβάνεται η απαίτηση για γενναία χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για ενίσχυση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με προσωπικό και για φτηνότερα φάρμακα, ώστε να μην επιβαρύνεται το πορτοφόλι τους, που ούτως ή άλλως δεν είναι πλέον ποτέ γεμάτο.

Η νέα πανελλαδική κινητοποίηση, που έχουν μπροστά τους μεθαύριο Σάββατο στην Αθήνα, είναι μία ακόμη ευκαιρία για να αναδείξουν οι ίδιοι τα προβλήματά τους στη νέα κυβέρνηση αυτή τη φορά, ζητώντας να δοθούν λύσεις.

Επιπροσθέτως, προσδοκούν με τη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ότι θα βάλουν σοβαρή παρακαταθήκη, ώστε να ακυρωθούν στην πράξη πολιτικές, που μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου