ΤΟΠΙΚΑ

Γαμπροί και νύφες για όλα τα γούστα

γαμπροί-και-νύφες-για-όλα-τα-γούστα-300715

Ανδρες και γυναίκες από 25 έως 85 ετών αναζητούν το έτερον ήμισυ, μέσω γραφείων συνοικεσίων

Στην εποχή των εύκολων γνωριμιών, o φόβος της μοναξιάς, η ανασφάλεια, ενδεχομένως η απογοήτευση από προηγούμενες σχέσεις, οδηγούν ολοένα και περισσότερους να δοκιμάσουν την τύχη τους μέσω γνωριμιών τύπου προξενιού. Ετσι εμπιστεύονται τους… επαγγελματίες του είδους, τους ανθρώπους που στελεχώνουν γραφεία συνοικεσίων, τα οποία λειτουργούν και στον Βόλο.

Το πελατολόγιο καλύπτει όλες τις γκάμες ανθρώπων, αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί ότι το 60% των εγγραφών αφορά σε νέους ανθρώπους, που δεν έχουν ξαναπαντρευτεί.

Ανδρες και γυναίκες από 25 έως 85 ετών αναζητούν το έτερον ήμισυ, μέσω γραφείων συνοικεσίων.

Οι απαιτήσεις των «μελλόνυμφων»

Οι εργαζόμενες γυναίκες έχουν μεγαλύτερη πέραση από τις νοικοκυρές, γιατί το οικονομικό είναι πλέον μείζον θέμα. Η αποκατάσταση με… παπά και κουμπάρο συνήθως αν όλα πάνε καλά και υπάρξει «χημεία» μεταξύ των ενδιαφερομένων χρειάζεται από δύο μέχρι τέσσερις μήνες.

Ωστόσο, για να ανεβεί κανείς τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά και ακόμη αν αυτό δεν γίνει, οι ενδιαφερόμενοι βάζουν το χέρι στην τσέπη, αφού στα γραφεία το τίμημα είναι κατά μέσο όρο 500 ευρώ για την επιλογή συντρόφου ζωής από προξενιό.

Συνήθως, οι νεότεροι χρειάζονται 5 με 7 συναντήσεις για να κάνουν σοβαρή γνωριμία, ενώ οι μεγαλύτεροι που ξέρουν περισσότερο τι θέλουν βρίσκουν το ταίρι τους από το πρώτο ή δεύτερο ραντεβού.

Γαμπροί και νύφες για όλα τα γούστα…

Γραφείο συνοικεσίων ή γραφείο γνωριμιών; Οπως και να λέγεται, είναι ένα πολύ ουσιαστικό μέσο βοήθειας για να φέρει σε επαφή ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια σοβαρή σχέση, συμβίωση ή και γάμο, σύμφωνα με τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σ’ αυτόν τον τομέα.

«Οι άνθρωποι που απευθύνονται στο γραφείο μας έχουν διαφορετικά «θέλω», ανάλογα με την ηλικία, την οικογενειακή κατάσταση και το κοινωνικό τους επίπεδο, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μία κοινή συνισταμένη που δεν είναι άλλη από την ανεύρεση ενός συντρόφου και τη δημιουργία μίας σοβαρής σχέσης», αναφέρει η Χ.Γ. στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που διατηρεί γραφείο γνωριμιών στον Βόλο.

Ξεκαθαρίζει ακόμη, πως όποιος επιλέγει αυτό τον τρόπο για μια «σοβαρή γνωριμία» το κάνει πάντα με άξονα την εχεμύθεια και την διασφάλιση των προσωπικών του δεδομένων, κάτι που και η ίδια ως επαγγελματίας σέβεται απόλυτα.

«Με πολύ προσεκτικό και διακριτικό τρόπο προσπαθούμε να βρούμε το ιδανικότερο ταίρι για εκείνους που θα χτυπήσουν την πόρτα μας. Δεν υπάρχει το τέλειο. Εξηγούμε στους ενδιαφερόμενους πως στόχος πρέπει να είναι να βρουν έναν άνθρωπο με κοινά οράματα και να πληροί τα βασικά χαρακτηριστικά που αναζητούν», εξηγεί η ίδια.

Ομως τι ζητάνε αυτοί που έρχονται σε ένα γραφείο συνοικεσίων;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο προφίλ, σύμφωνα με την Χ.Γ. Ο καθένας δίνει έμφαση σε διαφορετικά δεδομένα. Στατιστικά οι άντρες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην εμφάνιση, οι γυναίκες στην οικονομική αποκατάσταση, ενώ ο σκοπός δεν είναι πάντα ο γάμος.

Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να είναι άνω των 60 ετών χήρος να μην τον ενδιαφέρει να ξαναπάει στην εκκλησία, αλλά να τον ενδιαφέρει η συμβίωση και η συντροφικότητα.

Οι περισσότεροι πάντως από εκείνους που καταλήγουν σε ένα γραφείο συνοικεσίων είναι οι συνειδητοποιημένοι, θέλουν κάτι σοβαρό.

Το 90 % και παραπάνω στις ηλικίες 30 με 50 που είναι άγαμοι θέλει γάμο και οικογένεια.

Εξάλλου οι πιο δύστροποι και απαιτητικοί πελάτες είναι άνδρες ηλικίας άνω των 70 χρόνων οι οποίοι στην πλειονότητά τους αναζητούν σύντροφο πολύ νεώτερη συνήθως και με στάνταρτ που παραπέμπουν σε μανεκέν πασαρέλας.

«Δεν παντρεύουμε κανέναν με το στανιό, μια πρόταση κάνουμε» επισήμανε ακόμη η Χ.Γ. αισθανόμενη και λίγο ότι μπαίνει «στα παπούτσια» της αείμνηστης ηθοποιού Γεωργίας Βασιλειάδου, που δικαίως της είχε απονεμηθεί ο τίτλος της προξενήτρας μέσα από τους πολύ πετυχημένους ρόλους που ενσάρκωσε στον ελληνικό κινηματογράφο.

Προστασία των προσωπικών δεδομένων

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για τη «συνεργασία» μέχρι να τελεσφορήσει μία γνωριμία μεταξύ του Γραφείου και του πελάτη υπογράφεται συμβόλαιο συνεργασίας.

«Απευθύνεται κάποιος σε εμάς, ρωτάμε τα πάντα για τον ίδιο, φτιάχνουμε ένα πλήρες προφίλ, ρωτάμε να μάθουμε τι ακριβώς ψάχνει και φτιάχνουμε και το προφίλ του ατόμου που θέλει να γνωρίσει. Ακολούθως με βάση τα υπόλοιπα δεδομένα, όπως ο χαρακτήρας, που είναι και τα ουσιαστικά γίνεται η επιλογή της καταλληλότερης ή του καταλληλότερου συντρόφου. Τους φέρνουμε σε επαφή και επικοινωνούν μεταξύ τους. Μετά υπάρχει ενημέρωση σχετικά με το πώς πήγε το ραντεβού και κινούμαστε ανάλογα. Πάντα ευχή μας είναι να υπάρχει καλή έκβαση», προσθέτει η Χ.Γ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου