ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεά ανάσα για την Κλινική ΩΡΛ

δωρεά-ανάσα-για-την-κλινική-ωρλ-310163

Το δημόσιο «ευχαριστώ» των γιατρών στην τοπική Εκκλησία και το Μητροπολίτη Ιγνάτιο

Μεγάλη ανάσα για δεκάδες ασθενείς, αλλά και για τους ίδιους τους γιατρούς της Κλινικής ΩΡΛ του Νοσοκομείου Βόλου αποτελεί η δωρεά ειδικού ενδοσκοπίου που παρελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η τοπική Εκκλησία να αποφανθεί θετικά σε σχετικό αίτημα.

Ηταν τον περασμένο Αύγουστο όταν για πρώτη φορά ο υπεύθυνος της Κλινικής Παν. Καραγκούνης συζήτησε με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο για τις ελλείψεις σε εξοπλισμό.

Ο κ. Ιγνάτιος ήταν εξαρχής θετικός και την περασμένη εβδομάδα το νέο μηχάνημα παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου προς μεγάλη ικανοποίηση των γιατρών που αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες για μία ακόμη φορά γίνονται αποδέκτες στήριξης στο έργο που επιτελούν προς όφελος των ασθενών.

Με το συγκεκριμένο μηχάνημα γίνεται η εξέταση της μύτης και του λαιμού με τη χρήση κάμερας. Αυτό επιτρέπει πολύ πιο αναλυτική εξέταση και μεγάλη διαγνωστική ακρίβεια. Θεωρείται από τους γιατρούς η απόλυτα ασφαλής μέθοδος εξέτασης στην οποία μπορούν να υποβληθούν όλοι οι ασθενείς ακόμα και συνεργάσιμα μικρά παιδιά πάνω από 4 ετών. Στα παιδιά μάλιστα είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος εξέτασης για κρεατάκια.

«Τόσο προσωπικά, όσο και οι συνάδελφοί μου γιατροί αισθανόμαστε ευγνώμονες προς την τοπική Εκκλησία και τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο, όπως και σε όλους όσοι μας βοηθούν συνεισφέροντας στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, που είναι απαραίτητος για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας και να εξυπηρετούμε τους ασθενείς», επισήμανε με μεγάλη ικανοποίηση ο κ. Καραγκούνης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η κλινική ΩΡΛ εκτός από ελάχιστους γιατρούς, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις και σε ιατρικό εξοπλισμό καθώς τα περισσότερα μηχανήματα εξαιτίας της πολυχρησίας παρουσιάζουν συχνά βλάβες οι οποίες για να αποκατασταθούν παίρνει πολύς χρόνος.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η έγκριση σχετικών κονδυλίων γίνεται με το σταγονόμετρο, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η κατάσταση με αποτέλεσμα, εκτός όλων των άλλων να μην εξυπηρετούνται όπως πρέπει και οι ασθενείς.

Είναι χαρακτηριστικό πως τον περασμένο Μάιο τέθηκε εκτός χρήσης… το ακουόμετρο, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να υποχρεώνονται να κάνουν σε ιδιώτες τις εξετάσεις. Το μηχάνημα αποκαταστάθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες, έξι μήνες μετά τη βλάβη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου