Το βάρος έγκειται στον σχεδιασμό

το-βάρος-έγκειται-στον-σχεδιασμό-312816

Eχει επισημανθεί πολλές φορές από αυτή εδώ τη στήλη πως ανάπτυξη δεν έρχεται με επιδόματα, αλλά με σχέδιο για φοροελαφρύνσεις, νοικοκύρεμα των οικονομικών και μεταρρυθμίσεις για τόνωση των επενδύσεων.

Η Ελλάδα είναι πλέον υπεύθυνη για τη μοίρα της.

Μετά τη λήξη των μνημονιακών προγραμμάτων, της δίνεται η ευκαιρία να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Τώρα το βάρος έγκειται στην κυβέρνηση να στηρίξει αφενός τις ιδιωτικές επενδύσεις και αφετέρου για άμεση υλοποίηση προγράμματος εκτεταμένων δημοσίων επενδύσεων σε τομείς, που η Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά, όπως είναι οι υποδομές και τα δίκτυα, ώστε να ενισχυθεί η διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα, να υπάρξει ώθηση στην ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μετά από μακρά περίοδο κρίσης με πολλαπλά αρνητικά επακόλουθα σε όλους τους τομείς, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές, ή καθόμαστε και περιμένουμε τους επενδυτές να έρθουν να μας βρουν, ως χώρα εννοείται, ή σηκώνουμε τα μανίκια και εργαζόμαστε ακόμα πιο σκληρά.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως συνειδητά έχει επιλέξει ευτυχώς τον δεύτερο δρόμο και αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Με συλλογική προσπάθεια μπορεί να γίνουν βήματα μπρος για μία καλύτερη μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Με γνώμονα την προστασία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Μετά το «ξεπάγωμα» εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό, καθώς και άλλων που «σκόνταψαν» στις ιδεοληψίες της προηγούμενης κυβέρνησης, το μήνυμα πλέον πρέπει να είναι σαφές τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και το εξωτερικό ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την αυτονομία της, ύστερα από μία δεκαετή περίοδο σημαντικής εξάρτησης από τους εταίρους της, παράλληλα με την επιστροφή στην ανάπτυξη μέσω επενδύσεων.

Η απάντηση είναι ανάπτυξη, ανάπτυξη και ανάπτυξη. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο μυστικό. Η ανάπτυξη στη σύγχρονη πραγματικότητα μπορεί να έρθει κυρίως μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου