ΤΟΠΙΚΑ

Στον δρόμο οι νοσοκομειακοί γιατροί

στον-δρόμο-οι-νοσοκομειακοί-γιατροί-318896

Ζητούν ανανέωση συμβάσεων για τους επικουρικούς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Στον δρόμο βγαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι οι γιατροί του Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλειο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος, για να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην αποχώρηση των επικουρικών γιατρών και στην υποστελέχωση του Αχιλλοπουλείου μετά από ομόφωνη απόφαση της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ).

Η κινητοποίηση έρχεται ως μέτρο πίεσης προς τη νέα πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας, αφενός προκειμένου να ανανεωθούν οι συμβάσεις επικουρικών γιατρών που λήγουν και αν δεν παραταθούν τέλη Νοεμβρίου θα αποχωρήσουν από το Αχιλλοπούλειο, αφετέρου προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού, αρχής γενομένης από την προκήρυξη των 16 θέσεων που είχαν «παγώσει» προεκλογικά.

Η Ενωση ζητεί επίσης να δρομολογηθούν οι προσλήψεις για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου που εγκαινιάστηκε αλλά ακόμη δεν έχει τεθεί σε χρήση, καθώς ακόμη να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις που αφορούν στη στελέχωση του Αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Υπογραμμίζεται πως από το Αχιλλοπούλειο τέλος Νοεμβρίου αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, θα κρεμάσουν την άσπρη μπλούζα πέντε επικουρικοί γιατροί που μέχρι σήμερα απασχολούνται προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στην Παιδιατρική, την Αιμοδοσία, την Καρδιολογική Κλινική, την Ορθοπεδική και την Οφθαλμιατρική. Πριν από λίγες μέρες εξάλλου έληξε η σύμβαση και σταμάτησε να εργάζεται ο επικουρικός γαστρεντερολόγος. Όλοι τους είχαν συνάψει συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ.

«Αν δεν υπάρξει πρόνοια από το υπουργείο Υγείας ώστε να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις των συναδέλφων θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά πρόβλημα σε νευραλγικές κλινικές», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, λίγο μετά τη λήξη της συνέλευσης όπου όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης, ακόμη θα περιλαμβάνει το αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών να επισπευστεί η διαδικασία για την άμεση εκταμίευση των υπολοίπων κονδυλίων από τον προϋπολογισμό του 2019, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα δυσλειτουργίας σε προμήθειες που είναι επιβεβλημένο να γίνουν στο Νοσοκομείο.

«Διαμαρτυρόμαστε για την καθυστέρηση της έγκρισης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου που αφορά στους τελευταίους μήνες. Διαμαρτυρόμαστε γιατί οποιαδήποτε καθυστέρηση και περικοπή θα σημαίνει μοιραία περικοπή στις παρεχόμενες υπηρεσίες», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο αργότερα.

Τέλος οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου και την επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές, να σταματήσουν οι οριζόντιες περικοπές στη πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών, ενώ επαναφέρουν και το αίτημα α ουσιαστικής αναβάθμισης της ιατρικής εκπαίδευσης.

«Διαμαρτυρόμαστε για τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς των νέων ιατρών (ειδικευόμενων και ειδικών). Πρέπει άμεσα να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των νέων ιατρών, ώστε να αποφασίσουν να παραμείνουν στη χώρα μας, όπως επίσης για τις παράλογες περικοπές των εφημεριών των ιατρών. Ενώ το προσωπικό αναγκάζεται να κάνει περισσότερες εφημερίες λόγω της υπάρχουσας υποστελέχωσης, οι υπερβάλλουσες εφημερίες περικόπτονται», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου