Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ γυναικών και αντρών

το-μισθολογικό-χάσμα-μεταξύ-γυναικών-318959

Εχουν ήδη περάσει 60 χρόνια, αφότου η αρχή της ισότητας των αμοιβών συμπεριλήφθηκε στις ευρωπαϊκές συνθήκες, όμως οι γυναίκες σε όλη την Ευρώπη εξακολουθούν να μη βλέπουν την εφαρμογή της νομοθεσίας στην καθημερινότητά τους

H μεγάλη ανισότητα που επικρατεί και το γεγονός ότι η ψαλίδα ολοένα και ανοίγει όσον αφορά στα μισθολογικά αντρών και γυναικών, επιβεβαιώνονται από μία ακόμη ανακοίνωση της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ενωση εξακολουθούν να αμείβονται κατά μέσο όρο 16% λιγότερο από τους άντρες, γεγονός που αποτελεί μικρή βελτίωση σε σχέση το 16,2% του παρελθόντος έτους.

Μπορεί, δηλαδή, γυναίκες και άντρες να κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά, οι άντρες, όμως, αμείβονται καλύτερα για αυτή από τις γυναίκες.

Οπως παραδέχονται και οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών, έχουν ήδη περάσει 60 χρόνια, αφότου η αρχή της ισότητας των αμοιβών συμπεριλήφθηκε στις ευρωπαϊκές συνθήκες, όμως οι γυναίκες σε όλη την Ευρώπη εξακολουθούν να μη βλέπουν την εφαρμογή της νομοθεσίας στην καθημερινότητά τους.

Μάλιστα, εξακολουθούν να εργάζονται δύο μήνες δωρεάν σε σύγκριση με τους άντρες συναδέλφους τους και η πρόοδος, που καταγράφεται όσον αφορά στο κλείσιμο της ψαλίδας, είναι πολύ αργή.

Τα βήματα που γίνονται για να εξαλειφθούν οι ανισότητες είναι μικρά και επιφυλακτικά και αυτό αν μη τι άλλο δεν είναι προς τιμή της Ευρώπης.

Την ώρα που ακόμη καταγράφεται το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, τα τελευταία 20 χρόνια οι γυναίκες έχουν ξεπεράσει τους άντρες ως προς τον αριθμό των αποφοίτων τριτοβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι πολύ πετυχημένες ακόμη και σε νευραλγικές θέσεις.

Για να αρθεί, όμως, η καταφανέστατη αδικία, θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ενωση να υποχρεώσει τα κράτη μέλη της να λάβουν μέτρα, που θα απευθύνονται κυρίως στις επιχειρήσεις και τα οποία θα έχουν ως στόχο την εξάλειψη όλων των μορφών διάκρισης μεταξύ αντρών και γυναικών, όπως το μισθολογικό χάσμα. Αν παραμείνουν μόνο στις διαπιστώσεις και στις έρευνες, που αποτυπώνουν αρνητική κατάσταση, αντί το πρόβλημα να επιλυθεί, θα διαιωνίζεται, προκαλώντας ακόμη ένα ρήγμα στην έννοια της ισότητας των δύο φύλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου