Εχασαν τον Joker

εχασαν-τον-joker-329854

Η παραζάλη της βαριάς ήττας δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί. Για αυτό και η αντιπολιτευτική τακτική, που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «μία στο καρφί και μία στο πέταλο»

Αν ορισμένοι επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα, με θέματα όπως αυτό που προέκυψε με την έφοδο αστυνομικών σε κινηματογράφους για να εξακριβωθεί αν ανήλικοι παρακολουθούσαν την ταινία Joker, σίγουρα δεν θα το πετύχουν, έτσι όπως έδρασαν.

Αν μη τι άλλο υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, τα οποία θα πρέπει να απασχολούν αντίστοιχα και την αντιπολίτευση, από το να προσπαθεί να προκαλέσει εντυπώσεις με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα.

Το μόνο που πέτυχε είναι να ανεβάσει την εισπραξιμότητα της ταινίας, αφού όσοι δεν την έχουν δει θα σπεύσουν να την παρακολουθήσουν.

Αλλα είναι τα σημαντικά θέματα στα οποία θα περίμενε κανείς από την αντιπολίτευση και δη την αξιωματική να τοποθετηθεί, να αντιδράσει, αν διαφωνεί.

Σε μία περίοδο με τόσα θέματα ανοιχτά σε οικονομικό και κοινωνικό πεδίο, με τη χώρα να προσπαθεί να ανασυνταχθεί και μία σειρά από νομοθετήματα να είναι προ των πυλών προσβλέποντας σ’ αλλαγή του οικονομικού και κοινωνικού status quo, αν μη τι άλλο είναι φαρσοκωμωδία αυτό που παρακολουθήσαμε χθες από το πρωί στα τηλεοπτικά πάνελ.

Η μόνη ψύχραιμη φωνή ήταν της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη η οποία αφού πρώτα ενημερώθηκε για το τι ακριβώς έχει συμβεί και αφού κατάφερε να έχει σφαιρική ενημέρωση για τα διαδραματιζόμενα, έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα γίνει ΕΔΕ για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν.

Μέχρι εκεί όμως… Το πολιτικό σπεκουλάρισμα εκ μέρους του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα όσα καταγράφονται στα social media από μέλη και ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραπέμπουν σε «ανένδοτο αγώνα», λες και ήρθε η συντέλεια του κόσμου…

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα περάσει πολύς καιρός ακόμη μέχρι να βρουν τον βηματισμό τους όσοι είχαν τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι τις 7 Ιουλίου. Η παραζάλη της βαριάς ήττας δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί. Για αυτό και η αντιπολιτευτική τακτική, που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «μία στο καρφί και μία στο πέταλο». Ανούσια, άνευρη και στην υπερβολή της για ζητήματα που δεν είναι κορυφαίας προτεραιότητας για την κοινωνία. Οσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν, τόσο καλύτερα για τον χώρο, αλλά και για τους πολίτες. Διότι η αντιπολίτευση πρέπει να είναι χρήσιμη στην κοινωνία και όχι αρεστή. Για να υπηρετεί το συμφέρον των πολλών και όχι όσα θέλουν να ακούσουν οι ημέτεροι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου