ΤΟΠΙΚΑ

«Ραβασάκια» για Βολιώτες «κόκκινους» δανειολήπτες

ραβασάκια-για-βολιώτες-κόκκινους-330030

«Ελάτε να ρυθμίσετε τα δάνεια» προτρέπουν δικηγορικά γραφεία για λογαριασμό τραπεζών

Αυξάνεται η πίεση των τραπεζών για διακανονισμό των κόκκινων δανείων. Μαζική αποστολή επιστολών από δικηγορικά γραφεία που λειτουργούν για λογαριασμό τραπεζών σε Βολιώτες δανειολήπτες. «Ελάτε να ρυθμίσετε τις οφειλές σας άμεσα» η προτροπή, με τις τράπεζες να υποβάλλουν δελεαστικές προτάσεις στους ενδιαφερόμενους για να προβούν σε ρύθμιση.

Τραπεζικό στέλεχος κεντρικής τράπεζας στον Βόλο που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επιβεβαίωσε τη μαζική αποστολή επιστολών, επισημαίνοντας πως η απροθυμία των δανειοληπτών που έχουν κόκκινο δάνειο να ενταχθούν στην ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας που έχει ψηφιστεί από την Κυβέρνηση, αναγκάζει πλέον τις τράπεζες να αλλάξουν ρότα και να εντείνουν τις πιέσεις για ρύθμιση του δανείου του, πριν να λήξει η προθεσμία για την ένταξη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Να σημειωθεί πως οι «κόκκινοι» δανειολήπτες που παραλαμβάνουν το ραβασάκι των τραπεζών ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στον νέο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ωστόσο δεν έχουν κάνει έως τώρα αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για να ρυθμίσουν το δάνειό τους και να κλειδώσουν την προστασία του σπιτιού τους.

Αποστολείς των επιστολών εμφανίζονται γνωστά μεγάλα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών, τα οποία έχουν αναλάβει για λογαριασμό των Τραπεζών την επικοινωνία με τους πελάτες.

Δελεαστικές προτάσεις ρύθμισης

Σημειώνεται πως μέσω των επιστολών παρέχονται δελεαστικές προτάσεις με διαγραφές και «κούρεμα» δανείων για τους δανειολήπτες προκειμένου να ρυθμίσουν άμεσα τις οφειλές τους. Οι επιστολές απευθύνονται τόσο σε δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη, ώστε να μην περιμένουν τις αποφάσεις από τα ειρηνοδικεία της χώρας, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις καθυστερούν σημαντικά, είτε σε όσους δεν έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη διαδικασία και ουσιαστικά βρίσκονται «στον αέρα» χωρίς καμία προστασία.

«Με γνώμονα την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τις μη εξυπηρετούμενες οφειλές σας, η τράπεζα σας παρέχει τη δυνατότητα υπό προϋποθέσεις να τις διευθετήσετε με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους», επισημαίνεται προς τον δανειολήπτη. «Για να σας δοθεί εξατομικευμένη πρόταση και κατάλληλα προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δυνατότητές σας είναι απαραίτητο να μας γνωστοποιήσετε πληροφορίες αναφορικά με την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση», υπογραμμίζεται επίσης.

Ενδεικτικά οι ευνοϊκοί όροι που επικαλείται η τράπεζα περιλαμβάνουν διαγραφή μέρους της συνολικής οφειλής ώστε να εξοφληθεί το υπόλοιπο της ανάλογα με τις δυνατότητες του δανειολήπτη, χαμηλό επιτόκιο ώστε να εξοφλείται κυρίως το κεφάλαιο και διευθέτηση της υπόλοιπης οφειλής, είτε με ένα έντοκο τμήμα αυτής το οποίο θα αποπληρωθεί σε μηνιαίες δόσεις, είτε με ένα άτοκο τμήμα αυτής για το οποίο δεν απαιτούνται καταβολές και τέλος διάρκεια αποπληρωμής με μέγιστη διάρκεια μέχρι και 540 μήνες, ανάλογα με την ηλικία των οφειλετών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου