ΤΟΠΙΚΑ

Αχιλλοπούλειο: Σε διάταξη μάχης το Τμήμα Επειγόντων

αχιλλοπούλειο-σε-διάταξη-μάχης-το-τμή-333393

Καλείται να διαχειριστεί 250 περιστατικά καθημερινά – 85.000 ασθενείς συνολικά το 2018 πέρασαν το κατώφλι του Νοσοκομείου

Σε συνθήκες… εκτάκτου ανάγκης λειτουργεί το Αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να υπερβάλλουν εαυτό, για να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά.

Η καθημερινή εφημερία του Αχιλλοπουλείου έχει αυξήσει κατακόρυφα την προσέλευση πολιτών που επιλέγουν το Νοσοκομείο ακόμη και για περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το 2018 συνολικά στα Επείγοντα εξετάστηκαν 85.000 άτομα, ενώ το τελευταίο τρίμηνο που το Τμήμα λειτουργεί αυτόνομα διαχειρίζεται σε καθημερινή βάση 250 περιστατικά. Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής του Τμήματος γιατρός Ηλίας Καραμέτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή εκπαιδευτικό σεμινάριο που ξεκίνησε στο Αχιλλοπούλειο για τη λειτουργία των ΤΕΠ σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμέτο σε γενικές γραμμές η αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΠ κινείται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Θα πρέπει ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο να επισπευστεί η επαναπροκήρυξη των έξι θέσεων γιατρών που προβλέπεται να απασχοληθούν στο Τμήμα. Σήμερα στα ΤΕΠ απασχολούνται έξι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Στο σεμινάριο που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή συμμετέχουν τα περισσότερα νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας «Η συμμετοχή στο σεμινάριο μας προκαλεί να συνεχίσουμε την προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Καραμέτος, ενώ η νοσηλεύτρια Αννα Νίχτη, υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού – Επιμορφωτικού Γραφείου του Νοσοκομείου, με τη σειρά της αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης νοσηλευτικού προσωπικού για την άρτια οργάνωση και λειτουργία του ΤΕΠ.

Οσον αφορά στο σεμινάριο, υπογράμμισε η ίδια πως παρέχεται εξειδικευμένη γνώση, ενώ στο άμεσο μέλλον θα οργανωθούν και άλλες δράσεις στις οποίες θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει το νοσηλευτικό προσωπικό από όλη την περιφέρεια.

«Η αυτόνομη λειτουργία του ΤΕΠ αποτελούσε στόχο της διοίκησής μας και είμαστε ικανοποιημένοι για την απόδοση που καταγράφεται μέχρι σήμερα. Έχουν αποσυμφορηθεί σε μεγάλο βαθμό οι κλινικές καθώς πλέον οι ασθενείς δεν εξυπηρετούνται από τους γιατρούς των κλινικών με το βαρύ φορτίο που έχουν, αλλά από τους γιατρούς του ΤΕΠ, έχοντας την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών. Πρέπει ωστόσο να επισπευστεί η διαδικασία της επαναπροκήρυξης των έξι επιπλέον θέσεων γιατρών που είχαν εξαρχής προβλεφθεί για το Τμήμα», σημείωσε από την πλευρά του ο απερχόμενος διοικητής Μ. Δραμητινός, θέση με την οποία συντάχθηκε και ο αναπληρωτής διοικητής Χαρ. Αποστολίδης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου