Το τερμάτισε… ο Τσακαλώτος

το-τερμάτισε-ο-τσακαλώτος-337216

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να εξασφαλίσουν ζεστασιά τον χειμώνα, ο τέως υπουργός υπεραμύνθηκε ουσιαστικά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, υποστηρίζοντας ότι το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος

Το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης είναι καλό για το περιβάλλον! Το ακούσαμε και αυτό από τον τέως υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος έσπευσε να συνδέσει τον υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να εξασφαλίσουν ζεστασιά τον χειμώνα, ο τέως υπουργός υπεραμύνθηκε ουσιαστικά του ειδικού φόρου κατανάλωσης, υποστηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος…

Στην αρχή, διαβάζοντας την παραπάνω επισήμανση, νόμιζα ότι μπορεί να πρόκειται για μπλακ χιούμορ. Ακούγοντας, όμως, ξανά και ξανά τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου στον ANT1 συνειδητοποίησα, όπως φαντάζομαι και άλλοι πολλοί, ότι πράγματι το εννοεί.

Ασχετα αν βγήκε χθες με ανάρτησή του στο fb να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ρίχνοντας πάλι το φταίξιμο στους δημοσιογράφους, ότι απομόνωσαν φράση και έβγαλαν συμπέρασμα και άλλες τέτοιες δικαιολογίες, που φυσικά δεν αντέχουν σε κριτική, αφού από τον κ. Τσακαλώτο έχουμε ακούσει και άλλες τέτοιου είδους παροιμιώδεις απόψεις, όταν ακόμη καθόταν στην καρέκλα του υπουργού.

Οταν τόνιζε πως «η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» εννοούσε κάτι διαφορετικό, από αυτό που κατάλαβαν όσοι τον σχολίασαν αρνητικά; Καμία παραποίηση λεγομένων και καμία διαστρέβλωση δεν υπήρξε, παρά μόνο αφελής και επικίνδυνη προσέγγιση, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να εκφράζεται ως άποψη από τέως υπουργό και δη αριστερό, τρομάρα του!!

Δε φταίνε, λοιπόν, κανένας δημοσιογράφος και κανένα ΜΜΕ για τις επισημάνσεις του. Ο κ. Τσακαλώτος διαπράττει το ίδιο λάθος με τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζουν ότι μπορεί να λένε ό,τι θέλουν και να μην κρίνονται. Εχουν, όμως, κυβερνητικό παρελθόν τεσσάρων χρόνων και αρέσει, δεν αρέσει, κρίνονται πλέον επί των πεπραγμένων τους και όχι δίκην προθέσεων.

Ωρα είναι να τους δούμε να καταθέτουν και τροπολογία στη Βουλή, που θα περιλαμβάνει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και να ζητούν τα ρέστα από τη νέα κυβέρνηση, για αυτό που εκείνοι δε φρόντισαν να κάνουν τέσσερα χρόνια… (Χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι το νέο οικονομικό επιτελείο δεν έχει υποχρέωση να αναζητήσει τρόπους, ώστε τα νοικοκυριά να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν τον φετινό χειμώνα αξιοπρεπώς).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου