ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο καθένας το βιολί του

ο-καθένας-το-βιολί-του-353361

Η επισήμανση της στήλης ότι κανένας μας δεν έγινε σοφότερος από τη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών δεν προέκυψε τυχαία. Μία μόλις μέρα μετά τη συνεδρίαση, προχθές δηλαδή, «αναστέναξαν» τα social media και τα ερτζιανά. Κυρίως από εκείνους, που δεν συμμετείχαν, έχουν όμως άποψη για οτιδήποτε έχει να κάνει με τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Εχουν γίνει RDFολόγοι, έχουν ξεσκονίσει το διαδίκτυο και έχουν ξεπατικώσει κάθε έρευνα, που πέφτει στην αντίληψή τους και ας μην έχει να κάνει με το αντικείμενο…

Στο κλίμα αυτό λοιπόν: Ο απερχόμενος διοικητής του Νοσοκομείου Μ. Δραμητινός έγραψε: « Τελικά, πολιτικοί, πολιτικάντηδες, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές κάτι παραπάνω ξέρουν από τους επιστήμονες και τους γιατρούς. Η καύση σκουπιδιών κάνει εντέλει καλό στην υγεία. Αντε και εις άλλα με υγεία, θα κάψουμε τα πτυχία μας και την έρευνά μας». Αν εννοεί τις 21 μελέτες σε στικάκια, που όμως δεν αφορούσαν στην καύση δευτερογενών καυσίμων, αλλά στην καύση σκουπιδιών, τότε πράγματι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευθ. Τσάμης, ο οποίος δεν προσκλήθηκε στη σύσκεψη δήλωσε στα ερτζιανά θιγμένος και μάλωσε τον υπουργό, επειδή, όπως λέει, έστειλε πρόσκληση στον κ. Χατζηδάκη να επισκεφτεί τον Βόλο και δεν έχει λάβει απάντηση ακόμη. «Κάρφωσε» όμως και την Περιφέρεια, καθώς όταν ρωτήθηκε στο ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ ποιον είχε αποδέκτη η μήνυση της Δωροθέας Κολυνδρίνη απάντησε: « Δεν ξέρω, γιατί έκανε μήνυση η Δ… για το θέμα της αέριας ρύπανσης. Ποιον μήνυσε, ποιον «έδειξε», Δεν έχω ιδέα . Εγώ αν ήμουν Δωροθέα πάντως θα του απαντούσα «όποιον και εσύ Μάκη μου…».

Η δε Ζέττα μετά το κράξιμο που έφαγε προχθές από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη θεματολογία της αέριας ρύπανσης, αλλά και για την όλη διαδικασία, κλήθηκαν μέχρι και στελέχη από την Περιφέρεια Αττικής, που ακόμη δεν έχουν καταλάβει τον λόγο, βγήκε στο ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ και είπε ότι η μελέτη της Επιτροπής Γουργουλιάνη είναι καλή, γιατί χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι από κονδύλια της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οχι άλλο κάρβουνο παιδιά. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να αντιμετωπίζεται έτσι. Ξεχείλωσε πολύ… και αυτό καταγράφηκε μεγαλοπρεπώς ειδικά στη προχθεσινή συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής. … «Που δεν είχε καμία ουσία και αποτέλεσμα. Μιλούσαν χωρίς στοιχεία, πολλή θεωρία. Μηδενική ουσία και προτάσεις. Χωρίς αποφασιστικό χαρακτήρα…». Δεν το λέμε εμείς. Ο Κων. Αγοραστός το κατέγραψε σχολιάζοντας στην προσωπική του σελίδα τα όσα διαδραματίστηκαν.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου