ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ τρεις μήνες μετά τις εκλογές στον Βόλο: «Απέτυχε η αυτοδιοικητική μας πολιτική»

συριζα-τρεις-μήνες-μετά-τις-εκλογές-στ-367978

Μαραθώνια συνεδρίαση της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη βαριά ήττα στον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τρεις μήνες και κάτι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, προχθές Τετάρτη το βράδυ συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία και των μελών της αυτοδιοικητικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο», που είναι μέλη του κόμματος, όπως επίσης των μελών της περιφερειακής παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας», που επίσης είναι μέλη του κόμματος, για τον απολογισμό δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Ο συντονιστής της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βογιατζής που ρωτήθηκε σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ απέφυγε με εύσχημο τρόπο να αναφερθεί σε πρόσωπα και πράγματα και παρέπεμψε σε ανακοίνωση που θα εκδοθεί σήμερα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που έγινε για τη βαριά ήττα που κατέγραψε το πρώην κυβερνών κόμμα τόσο στον Δήμο Βόλου, όσο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής αποδόθηκαν ευθύνες κυρίως στον αυτοδιοικητικό τομέα του κόμματος κεντρικά τόσο για την πολιτική στρατηγική που ακολούθησε, όσο και για το γεγονός ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην επιλογή των προσώπων, με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε τη μάχη των εκλογών στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

«Η αυτοδιοικητική μας πολιτική απέτυχε» επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, ενώ ειδικά για τον Δήμο Βόλου τα περισσότερα μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να στάθηκαν αυτοκριτικά, εκφράζοντας την εκτίμηση πως θα έπρεπε η στρατηγική απέναντι στη δημοτική αρχή Μπέου να είναι διαφορετική από αυτή που ακολουθήθηκε την τετραετία που πέρασε. Επίσης υπογραμμίστηκε ότι η καθυστέρηση στην επιλογή του επικεφαλής που θα στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Βόλου λειτούργησε αρνητικά στους ψηφοφόρους. Ορισμένοι μάλιστα επέρριψαν ευθύνες και στη Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατή η κοινή κάθοδος.

Σε αυτό το σημείο τοποθετήθηκαν και τα μέλη της αυτοδιοικητικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» καταθέτοντας τις δικές τους απόψεις, ενώ όπως επισημάνθηκε αναλυτική συζήτηση θα γίνει προσεχώς σε συνέλευση, που θα συγκαλέσει ο επικεφαλής της παράταξης Ιάσονας Αποστολάκης.

Οσον αφορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως έγινε εκτενής συζήτηση για τα αίτια της ήττας, επισημάνθηκε ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην εκκίνηση της προεκλογικής καμπάνιας του επικεφαλής Νίκου Τσιλιμίγκα. Επισημάνθηκε, ωστόσο, ότι γενικότερα το πολιτικό εγχείρημα της συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ και τις αυτοδιοικητικές του δυνάμεις ήταν σε θετική κατεύθυνση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου