Οι ήρωες της καθημερινότητας του ΕΣΥ

οι-ήρωες-της-καθημερινότητας-του-εσυ-371923

Με τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, τις οποίες μάχονται γιατροί και νοσηλευτές για να βοηθήσουν τους ασθενείς, το σημαντικότερο, που πολλές φορές είναι και δυσεύρετο στη σημερινή εποχή, είναι το ανθρώπινο πρόσωπο που επιδεικνύουν

Αν κάποιος θέλει να μιλήσει για ήρωες της καθημερινότητας, θα πρέπει να συμπεριλάβει σίγουρα τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου Βόλου. Αφιερώνουν καθημερινά ακόμη και την τελευταία ικμάδα των προσπαθειών τους, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

Παρά την υποστελέχωση, δουλεύουν αγόγγυστα, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη για να φέρουν την αποστολή τους σε πέρας. Εχουν μάλιστα εκπαιδευτεί τόσο στα δύσκολα, που ακόμη και τους ανυπόμονους ασθενείς τούς αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και ιώβειο υπομονή, που πραγματικά τους θαυμάζει κανείς.

Παρ’ ότι οι ανθρώπινες αντοχές τους έχουν χτυπήσει κόκκινο και οι εφημερίες βγαίνουν με το ζόρι, παραμένουν στις επάλξεις φροντίζοντας για το καλύτερο.

Οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Δεν συμβαίνει μόνο στο Αχιλλοπούλειο, αλλά λίγο πολύ σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Τα προβλήματα είναι εμφανή, εμφανέστατα, όσον αφορά στην υλικοτεχνική υποδομή, τις εγκαταστάσεις και την οργάνωση των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν, το νοσηλευτικό προσωπικό παλεύει με νύχια και με δόντια, αλλά δεν είναι σε πολλές περιπτώσεις αρκετά, καθώς την ίδια σχεδόν στιγμή που επιλύεται ένα πρόβλημα μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης προκύπτουν ως διά μαγείας νέα ζητήματα, που απαιτούν νέους κόπους και προσπάθειες.

Με τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, τις οποίες μάχονται γιατροί και νοσηλευτές για να βοηθήσουν τους ασθενείς, το σημαντικότερο, που πολλές φορές είναι και δυσεύρετο στη σημερινή εποχή, είναι το ανθρώπινο πρόσωπο που επιδεικνύουν. Το ζεστό χαμόγελο και η καλή τους κουβέντα, η συμπαράσταση και η υποστήριξη σε δύσκολες στιγμές.

Αυτό το ανθρώπινο πρόσωπο, αυτή την ανθρωπιά, που τόσο ανάγκη έχει ο ασθενής τη δύσκολη ώρα.

Ολους τους αφανείς ήρωες, που επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους αγόγγυστα, οφείλει και η Πολιτεία κάποια στιγμή να τους δικαιώσει. Οχι μόνο μισθολογικά, αλλά και θεσμικά, αλλά ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας με φρέσκο ανθρώπινο δυναμικό. Χρειάζεται «νέο αίμα» για να ενισχυθούν οι δομές και αυτό έπρεπε να γίνει χθες και προχθές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου