ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανάληψη δράσης

ανάληψη-δράσης-378408

Από αυτή εδώ τη στήλη έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η νησιωτική Μαγνησία εξαιτίας της υποστελέχωσης.

Χρόνια ολόκληρα οι κάτοικοι των νησιών ζουν με την αγωνία. Στα έκτακτα περιστατικά κάθε φορά καταγράφεται η γύμνια του δημοσίου συστήματος υγείας. Ελάχιστοι γιατροί, λιγοστοί νοσηλευτές και υποδομές, που χρόνο με τον χρόνο σαπίζουν, συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν τιμά την Πολιτεία το 2019.

Δεν είναι δυνατόν να επιστρατεύονται ο δήμαρχος ή οι δημοτικοί υπάλληλοι για να οδηγήσουν το ασθενοφόρο του περιφερειακού ιατρείου της Αλοννήσου, για παράδειγμα. Οπως δεν είναι δυνατόν δυο γιατροί όλοι και όλοι να έχουν υπό την ευθύνη τους ένα ολόκληρο νησί.

Ανθρωπίνως δεν είναι δυνατόν να το κάνουν και όμως το προσπαθούν και ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι σοβαρό. Για να μη συμβεί όμως οι κάτοικοι δεν μπορούν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους μόνο στον Θεό. Πρέπει η Πολιτεία να αναλάβει δράση. Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να κερδίσει αυτό το στοίχημα.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου