Τι περιμένουν να ακούσουν οι πολίτες

τι-περιμένουν-να-ακούσουν-οι-πολίτες-383795

Το μεγάλο στοίχημα και το μεγάλο καθήκον για τη νέα κυβέρνηση είναι να σχεδιάσει και να οργανώσει το μέλλον για τους πολλούς

Eνόψει της σημερινής ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, εδώ και μέρες έχουν αρχίσει οι διαρροές για τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Αλλωστε το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης κάθε χρόνο αποτελεί τον χώρο όπου κάθε κυβέρνηση ξεδιπλώνει το σχέδιό της. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία νέα κυβέρνηση και έναν νέο πρωθυπουργό, όπως στην παρούσα συγκυρία.

Αν οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ελπίζουν ότι θα υπάρξει ουσιαστική ανάκαμψη το επόμενο διάστημα, θα διαφανεί σήμερα στην ομιλία του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα να αναφερθεί συγκεκριμένα στις πολιτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του για να χαράξει νέους δρόμους, να αναπτύξει νέους τομείς, να επενδύσει στην καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογία. Να δώσει νέα πνοή και νέα προοπτική σε τομείς της οικονομίας, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, ο τουρισμός, η ναυτιλία, ο πολιτισμός και γιατί όχι να επιστρέψουν πίσω όσοι ξενιτεύτηκαν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Για αυτό όμως, αυστηρή προϋπόθεση είναι να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο δράσης, το οποίο όλοι περιμένουν να ακούσουν, πολύ δε περισσότερο να αρχίζει να εφαρμόζεται.

Το μεγάλο στοίχημα για τη νέα κυβέρνηση είναι να σχεδιάσει και να οργανώσει το μέλλον για τους πολλούς. Είναι υποχρεωμένη υπεύθυνα να απαντήσει με ποιες πολιτικές και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει θα βάλει τις βάσεις για την Ελλάδα του αύριο ώστε να μην υπάρξει επιστροφή στο παρελθόν.

Ο δρόμος για μία θετική προοπτική της χώρας είναι ακόμη μακρύς. Διότι εκτός από τους αριθμούς πρέπει να ευημερήσουν και οι άνθρωποι, που μέχρι σήμερα οκτώ χρόνια μετά την επιβολή των μνημονίων υποβάλλονται δυστυχώς ακόμη σε αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα.

Και ήρθε η ώρα να αναγνωριστούν οι θυσίες τους και να εφαρμοστούν πολιτικές που θα λειτουργήσουν ανταποδοτικά και υπέρ της αύξησης του εισοδήματός τους, υπέρ της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και υπέρ μίας άλλης αναπτυξιακής πορείας, που δεν θα είναι αναιμική, αλλά δυναμική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου