ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μαλλιοτραβιούνται…

μαλλιοτραβιούνται-385705

Οποιος παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες τον δημόσιο διάλογο στα social media για την αέρια ρύπανση, αν μη τι άλλο διαβάζει πολλά και διάφορα. Αυτό που ωστόσο έχει κάνει αίσθηση αλήθεια είναι το «μαλλιοτράβηγμα» μεταξύ ορισμένων που μέχρι πρότινος συμπορεύονταν σε συλλαλητήρια και κοινές δράσεις.

Τον χορό άνοιξε πρώτος ο Κώστας Γαργάλας, ο οποίος μέσα από τον τοίχο του στο FB επέκρινε τον Ιατρικό Σύλλογο ότι καθυστέρησε να ζητήσει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, για να συνεχίσουν μέλη της Επιτροπής Πολιτών στον τοίχο του, εξαπολύοντας πυρ κατά του προέδρου του ΙΣΜ Ευθύμη Τσάμη.

Κάποτε βέβαια συμπορεύονταν, τώρα όμως είναι «κόκκινο πανί», διότι δεν συμμετείχε στο δεύτερο συλλαλητήριο που έγινε στον Βόλο τον Μάιο. Τότε βέβαια ο κ. Τσάμης δεν αποκάλυψε όλους τους λόγους που οδήγησαν τον Ιατρικό Σύλλογο σε αποχή από την κινητοποίηση, το μαρτύρησε όμως προχθές στο fb.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής για τη διοργάνωση του δεύτερου συλλαλητηρίου ορισμένοι «συμπεριφέρθηκαν με απρέπεια και δεν σεβάστηκαν τη θεσμική ιδιότητα του ΙΣΜ (μεταφέρουμε αυτολεξεί τα γραφόμενα του κ. Τσάμη) και έτσι επήλθε η ρήξη.

Σε ρόλο κυανόκρανου στην ίδια συζήτηση παρενέβη και ο απερχόμενος διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Μάνθος Δραμητινός, ο οποίος επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά άκουσε τα εξ αμάξης… από «πασιονάρια» της Επιτροπής. Οπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος «είναι μία ωραία ατμόσφαιρα».

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου