Επιστροφή… στη δράση

επιστροφή-στη-δράση-390425

Μέχρι σήμερα χιλιάδες εν δυνάμει συνταξιούχοι είναι όμηροι, περιμένοντας να δουν το χρώμα του χρήματος και εξαιτίας καθυστερήσεων είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μήνες ολόκληρους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και επιτέλους να εγκριθεί η σύνταξή τους

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 85 υπάλληλοι, που ήταν αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «επιστρέφουν» στην ενεργό δράση και σε μάχιμα πόστα προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τις εκκρεμείς συντάξεις, που κληρονόμησε η νέα πολιτική ηγεσία και έχουν «χτυπήσει» ταβάνι.

Μέχρι σήμερα χιλιάδες εν δυνάμει συνταξιούχοι είναι όμηροι, περιμένοντας να δουν το χρώμα του χρήματος και εξαιτίας καθυστερήσεων είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μήνες ολόκληρους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και επιτέλους να εγκριθεί η σύνταξή τους.

Εχουμε ακούσει και έχουμε καταγράψει σκηνές απείρου κάλλους στο πλαίσιο του ρεπορτάζ με ανθρώπους που μετά από 30 και 35 χρόνια εργασιακού βίου κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους και περίμεναν τη σύνταξη για να απολαύσουν… και πληρώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα με ψίχουλα, έναντι των ποσών που τους αναλογούν, μόνο και μόνο επειδή λόγω της υποστελέχωσης των ασφαλιστικών ταμείων και εξαιτίας του γεγονότος ότι η προηγούμενη ηγεσία δεν ενδιαφερόταν το πρόβλημα ήταν τεράστιο.

Για να έρθει ο κ. Βρούτσης μέσα σε ένα μήνα να δώσει εντολή για την απόσπαση υπαλλήλων, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, όταν η κ. Αχτσιόγλου έβγαινε και διαβεβαίωνε ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις;

Σύμφωνα με τον νέο υπουργό, ο οποίος έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κτίριο του ΕΦΚΑ στην οδό Σολωμού, και βάσει των εγγράφων των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, μέχρι τις 31.1.2019 οι εκκρεμείς συντάξεις -υποθέσεις μόνο του δημόσιου τομέα ανέρχονταν περίπου στις 160.000.

«Εάν τις αθροίσουμε με τις 230.000 του ιδιωτικού τομέα, το νούμερο που βγαίνει ανέρχεται περίπου στις 400.000 εκκρεμείς συντάξεις – υποθέσεις. Και τα στοιχεία αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα το ακριβές μέγεθος των εκκρεμών συντάξεων – υποθέσεων από τον ΕΦΚΑ, το οποίο δυστυχώς αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο», δήλωσε ο Γ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων μπορεί να φτάνει και τα 3 χρόνια.

Το να απαντά σ’ όλα τα παραπάνω ο προκάτοχός του Τάσος Πετρόπουλος ότι τον προηγούμενο μήνα είχαν συγκροτηθεί ομάδες εργασίας αποκλειστικής και υποχρεωτικής απασχόλησης με καθορισμένη στοχοθεσία τις εκκρεμείς συντάξεις δεν περιποιεί τιμή ασφαλώς. Περισσότερο παραπέμπει σε εμπαιγμό και αυτό χρεώνεται αποκλειστικά στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου