ΤΟΠΙΚΑ

Ενεργοποιήθηκε ξανά ο θεσμός – Επαγγελματικός προσανατολισμός ανέργων

ενεργοποιήθηκε-ξανά-ο-θεσμός-επαγγε-413669

Δέκα εργασιακοί σύμβουλοι στη διάθεση των 18.000 εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ στη Μαγνησία για την αναζήτηση απασχόλησης

Δέκα εργασιακοί σύμβουλοι στη διάθεση των 18.000 και πλέον εγγεγραμμένων ανέργων στη Μαγνησία. «Ανέλαβαν» και πάλι δράση, προκειμένου να στηρίξουν την εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης προς όφελος του κάθε ανέργου ξεχωριστά, ο οποίος πλέον μπορεί να υποβάλλεται σε εξατομικευμένη προσέγγιση, ώστε να μπορεί ο ΟΑΕΔ μετά στοχευμένα να τον κατευθύνει στην αναζήτηση απασχόλησης.

«Πρόκειται για ένα είδος επαγγελματικής συμβουλευτικής» εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπηρεσιακός παράγοντας του ΚΠΑ ΟΑΕΔ Βόλου, διευκρινίζοντας πως «αυτή η εξατομικευμένη προσέγγιση αποτελεί απαραίτητη διαδικασία για τη σύζευξη προσφοράς – ζήτησης εργασίας και προϋπόθεση για τη σύνδεση των ανέργων με τις ενεργητικές μορφές απασχόλησης».

Οι άνεργοι μπορούν να προγραμματίσουν ανά πάσα στιγμή ραντεβού για να συναντηθούν και θα προγραμματίσουν την επαγγελματική Συμβουλευτική με τον εργασιακό σύμβουλο του ΟΑΕΔ. Ακολουθεί ένα είδος προσωπικής συνέντευξης στο πλαίσιο της οποίας εξετάζονται όλα τα προσωπικά χαρακτηριστικά του ανέργου που αναζητά εργασία, καταγράφονται οι ικανότητες /δεξιότητες, οι ανάγκες, οι ιδιαιτερότητες του και τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα. Ακολούθως συντάσσεται ένα ατομικό σχέδιο δράσης, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τον «καθρέφτη» του κάθε ανέργου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Συμβουλευτικής από τους εργασιακούς συμβούλους έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που διατηρούν κάρτα ανεργίας σε ισχύ.

Ο θεσμός του εργασιακού συμβούλου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον ΟΑΕΔ στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ατόνησε στη συνέχεια και οι υπάλληλοι του Οργανισμού που είχαν απασχοληθεί στον συγκεκριμένο τομέα «απορροφήθηκαν» σε άλλες δράσεις του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης. Πριν από ένα περίπου χρόνο στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Οργανισμού και της απόφασης που ελήφθη για να δοθεί προτεραιότητα στην Συμβουλευτική των ανέργων, ο θεσμός επανέκαμψε και έτσι δέκα υπάλληλοι του ΚΠΑ Βόλου, μετά από νέα σεμινάρια ανέλαβαν ξανά υπηρεσία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου