Η σκανδαλολογία και η υπόθεση της Νovartis

η-σκανδαλολογία-και-η-υπόθεση-της-νovartis-414341

Και τώρα τι; Ακόμη ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο, αυτό της ΝOVARTIS, όσον αφορά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων τίθεται στο αρχείο. Δύο και πλέον χρόνια η πολιτική ζωή του τόπου δηλητηριάστηκε με αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την υπόθεση. Χθες, ανακοινώθηκε ότι τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση της Novartis για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με απόφαση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Σημειώνεται πως τόσο για τον κ. Σαμαρά, όσο και για τους λοιπούς πολιτικούς τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση δεν προέκυψε τίποτα από όσα οι λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν καταθέσει. Η υπόθεση έχει ήδη αρχειοθετηθεί για τους κυρίους Βενιζέλο, Πικραμένο, Σαλμά, Λυκουρέτζο και Κουτρουμάνη. Σε εξηγήσεις έχει κληθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς και γι αυτόν να έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματισμό ή για άλλες ενέργειες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αναρωτιέται κανείς, ποιος θα πληρώσει το τίμημα για τη λάσπη που έπεσε πάνω στους προαναφερθέντες; Δεν θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει δημοσίως και να ζητήσει συγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο «χειρίστηκε» το όλο θέμα για να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου επί δύο χρόνια στον βόρβορο;

Αυτό που ήταν φανερό από την αρχή, και γίνεται ακόμα πιο φανερό τώρα, είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ποντάρει τα… ρέστα τους σε μία υπόθεση η οποία εξαρχής αποδείχτηκε ότι «μπάζει από παντού».

Θέλησαν να στήσουν ένα ολόκληρο αφήγημα περί διαπλοκής από τους «προηγούμενους», με προφανή στόχο να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, και όχι φυσικά να αποδοθεί δικαιοσύνη, δημιουργώντας, με τη βοήθεια και των προσκείμενων σε αυτούς ΜΜΕ τότε, την εικόνα ενός τεράστιου σκανδάλου.

Eνα ανελέητο παιχνίδι που παίχτηκε στη σκληρή αρένα του προεκλογικού αγώνα, με τελικό στόχο τις ψήφους των πολιτών που έχουν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν και πριν τις εκλογές ότι αν καταρρεύσει η σκανδαλολογία γύρω από την υπόθεση της Novartis, καταρρέει ουσιαστικά και η κυβέρνηση, αλλά και οι όποιες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ για ένα όχι καταστροφικό εκλογικό αποτέλεσμα… παρέμειναν μέχρι τέλους, μαζί με τη λάσπη που έπεφτε σωρηδόν.

Το λιγότερο που έχουν να κάνουν τώρα οι πρώην κυβερνώντες- διότι εκκρεμούν και μηνύσεις από τους θιγόμενους τις οποίες θα κρίνει η Δικαιοσύνη- είναι να βγούνε και να παραδεχτούν ότι ήταν λανθασμένη η τακτική τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι «σκιές» που θα μείνουν για την τακτική που ακολουθήθηκε θα είναι βαριές και ασήκωτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου