Μεγάλο το στοίχημα στην υγεία

μεγάλο-το-στοίχημα-στην-υγεία-430260

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να «ταράξει τα νερά» με ένα σχέδιο αλλαγής κουλτούρας και νοοτροπιών, ώστε να υπηρετείται η δημόσια υγεία

Ενα από τα μεγάλα στοιχήματα, που καλείται να κερδίσει η νέα κυβέρνηση, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων στον χώρο της υγείας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι γνωστό ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο ασθενή αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Πλήρωσε πολύ ακριβά τις συνέπειες της οκταετούς κρίσης αφενός και αφετέρου μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια σε πεδίο πειραματισμού, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν ζητήματα, που πρέπει να διευθετηθούν.

Ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από την πρώτη μέρα είναι αλήθεια ότι σήκωσε μανίκια. Επισκέφτηκε νοσοκομεία στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια και έχει δεσμευτεί ότι το επόμενο διάστημα θα περιοδεύσει σ’ όλη τη χώρα προκειμένου να ενημερωθεί βήμα – βήμα για τα προβλήματα που υπάρχουν, να καταγράψει τις ανάγκες και να ιεραρχήσει προτεραιότητες.

Φαίνεται συνειδητοποιημένος όσον αφορά στο φορτίο που αναλαμβάνει.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε το στίγμα του για τις αλλαγές, που αναμένεται να εφαρμοστούν στον τομέα της Υγείας, με έμφαση στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την πρόληψη, την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για το σύνολο του πληθυσμού, αλλά και τις πιο αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και περίθαλψης για τους Ελληνες ασθενείς.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να «ταράξει τα νερά» με ένα σχέδιο αλλαγής κουλτούρας και νοοτροπιών, ώστε να υπηρετείται η δημόσια υγεία, ο άνθρωπος όπως είπε και ζήτησε την ενεργό στήριξη όλης της κοινότητας, που εμπλέκεται στην παροχή υπηρεσιών Υγείας, αλλά και των πολιτών.

Τα παραπάνω συνηγορούν ότι υπάρχει πολιτική βούληση. Επιπλέον εκφράζεται αποφασιστικότητα. Αυτά τα δύο αν συνδυαστούν αρμονικά και συσχετιστούν και με τις προσλήψεις, που ανακοινώθηκαν ότι θα ακολουθήσουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τότε σίγουρα μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν πράγματα στην υγεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου