ΤΟΠΙΚΑ

Διαδικασίες μετά τα μπάνια του λαού στο Κίνημα Αλλαγής

διαδικασίες-μετά-τα-μπάνια-του-λαού-στ-430358

Στόχος να καταλαγιάσουν πρώτα οι εσωτερικές έριδες – Καμία αλλαγή στα κομματικά όργανα μέχρι το φθινόπωρο

«Φρένο» στην παραφιλολογία, που είχε αναπτυχθεί ότι δρομολογούνται άμεσα αλλαγές στα κομματικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τα φαινόμενα εσωστρέφειας που εκδηλώθηκαν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και τη μη εκλογή έδρας στη Μαγνησία, έβαλε η εγκύκλιος Χριστοδουλάκη.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μανώλης Χριστοδουλάκης απέστειλε εγκύκλιο στις τοπικές οργανώσεις του ΚΙΝΑΛ, στην οποία περιλαμβάνονται οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδρίασε πρόσφατα για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και άναψε πράσινο φως για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος μετά όμως τα μπάνια του λαού.

Στόχος του Κινήματος Αλλαγής να υπερβεί τα φαινόμενα εσωστρέφειας με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών που μπορεί μεν να κατέστησε τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ, είναι όμως κατώτερο των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί, αλλά αφού έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να έχουν καταλαγιάσει οι εσωτερικές έριδες, όχι μόνο στη Μαγνησία, αλλά και σε άλλες περιοχές ανά την επικράτεια όπου παρατηρήθηκαν εσωκομματικές αντιπαραθέσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η μέχρι πρότινος διορισμένη Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, που συγκροτήθηκε για τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, παραμένει και αποτελεί το διευρυμένο νομαρχιακό κομματικό όργανο στη Μαγνησία.

Η γραμματέας της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ και της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Φούλη Τσιώμου, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής, παραμένει επικεφαλής του οργάνου, ενώ αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν και στα υπόλοιπα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα που συνεχίζουν κανονικά. Η θητεία του διορισμένου οργάνου θα λήξει μόλις δρομολογηθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή και τις Συντονιστικές στους Δήμους που δεν έχουν γίνει διαδικασίες.

«Στο πλαίσιο των οριζόμενων στο καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και του σχεδιασμού που εισηγήθηκε η πρόεδρος Φ. Γεννηματά και αποφάσισε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή κατά τη 2η συνεδρίαση της στις 12 Ιουλίου, με στόχο την τελική ανάδειξη των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργάνων του Κινήματος Αλλαγής σε όλη την Επικράτεια, μέσω εκλογικής διαδικασίας, συγκροτούνται Προσωρινές Νομαρχιακές Επιτροπές, οι οποίες θα οδηγήσουν τις οργανώσεις στις εν λόγω διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, οι μέχρι πρότινος ισχύουσες Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα που συγκροτήθηκαν για τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, αποτελούν το διευρυμένο Νομαρχιακό όργανο του νομού. Οι Γραμματείες των Ν.Ε.Ε.Α. αποτελούν την προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή. Εφόσον κρίνεται σκόπιμη η

συμπλήρωση του οργάνου, ή οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες για τη βέλτιστη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του, λαμβανομένων υπόψη και των στελεχών μας εκείνων που έδωσαν από την πρώτη γραμμή τη μάχη των κρίσιμων αυτών εκλογικών αναμετρήσεων, τότε η Γραμματεία του Τομέα Οργανωτικού, σε συνεννόηση με τον Συντονιστή της απερχόμενης Ν.Ε.Ε.Α. που αναλαμβάνει το συντονισμό της Π.Ν.Ε., προχωρούν στις ενέργειες συμπλήρωσης των κενών», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης.

Οι διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων προσδιορίζεται χρονικά στις αρχές Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσει νέα εγκύκλιο, όπου θα περιγράφεται αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων και ο σχεδιασμούς του κόμματος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου