Τα πρώτα δείγματα γραφής

τα-πρώτα-δείγματα-γραφής-431578

Ολοι προσδοκούν πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να λάβει πολιτικές αποφάσεις, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, που επιβαρύνουν την ελληνική οικονομία και απειλούν τη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων

Η ανακοίνωση της κλιμακωτής μείωσης του ΕΝΦΙΑ από φέτος μάλιστα ασφαλώς και δίνει ανάσα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες, που τα τελευταία χρόνια πλήρωναν «τα δάνεια της Αγγλίας» για ακίνητα, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι κλειστά, ανοίκιαστα και αναξιοποίητα.

Η κυβερνητική απόφαση έγινε αποδεκτή από τους περισσότερους με ικανοποίηση. Λογικό, αφού κατ΄ επανάληψη είχε επισημανθεί η ανάγκη μείωσης της φορολογίας πολιτών και επιχειρήσεων, καθώς είναι δεδομένο ότι η κοινωνία και η αγορά δεν αντέχουν άλλους φόρους.

Αν μάλιστα η μείωση του ΕΝΦΙΑ συνδυαστεί και με ορισμένες άλλες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, ώστε να πάρουν ανάσα οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι, που σήμερα δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης και σε συνδυασμό με τις αλλαγές που έρχονται στις 120 δόσεις, είναι σίγουρο ότι θα κάτι θα αρχίσει να κινείται.

Διότι πρόκειται για κινήσεις, που όντως μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της οικονομίας, σταδιακά φυσικά, καθώς για να είμαστε ρεαλιστές θα χρειαστούν μήνες ακόμη, ώστε να επανέλθει η οικονομική κανονικότητα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αγοράς, αυτή τη στιγμή προέχουν συγκεκριμένα σημεία. Αυτά είναι να πειστούν οι δανειστές για την αναγκαιότητα των μέτρων και την εφαρμογή τους χωρίς να προκύψει δημοσιονομικό κενό και βέβαια οι βελτιωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε θέματα καθημερινότητας, τα οποία όμως επηρεάζουν άμεσα και το επιχειρείν. Τέτοια είναι το μείζον θέμα της ασφάλειας, αλλά και η πάταξη παραβατικών συμπεριφορών, όπως η φοροδιαφυγή, το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο.

Ολοι προσδοκούν πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να λάβει πολιτικές αποφάσεις, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, που επιβαρύνουν την ελληνική οικονομία και απειλούν τη βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων. Παράλληλα, επειδή είναι επιτακτική ανάγκη να έρθουν νέες επενδύσεις, που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση, εννοείται ότι θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις και να αναληφθούν δραστικές πρωτοβουλίες.

Με την πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή η νέα κυβέρνηση έχει ανοιχτό δρόμο μπροστά της… Προέχει να είναι αποφασισμένη να τον περπατήσει. Τα πρώτα δείγματα γραφής πάντως δείχνουν ότι είναι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου