ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερις Μάγνητες σε κυβερνητικά πόστα διοίκησης

τέσσερις-μάγνητες-σε-κυβερνητικά-πόσ-438012

Κων. Λούλης, Χρ. Τριαντόπουλος, Π. Γεωργιάδης και Δ. Γεωργίκος αναλαμβάνουν καίριες θέσεις στα υπουργεία Τουρισμού, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και στο Εθνικό Τυπογραφείο αντίστοιχα

Με τέσσερις γενικούς και ειδικούς γραμματείς στην κυβέρνηση η Μαγνησία. Μετά τον Βολιώτη επιχειρηματία και πλειοψηφούντα σύμβουλο Βόλου Κώστα Λούλη, που ανέλαβε καθήκοντα ως γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Τουρισμού δίπλα στον υπουργό Χάρη Θεοχάρη, χθες στο πλαίσιο ανακοίνωσης άλλων 28 γενικών και ειδικών γραμματέων της κυβέρνησης, ανακοινώθηκε ότι γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής στο Υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο Χρήστος Τριαντόπουλος ο οποίος στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στον Νομό Μαγνησίας, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στη σειρά κατάταξης με 5.858 σταυρούς. Είναι ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ επαγγελματικά, μεταξύ άλλων, κατείχε συμβουλευτική θέση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παλαιότερα.

Επίσης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλουορίστηκε ο Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο οποίος κατάγεται από τα Κάτω Λεχώνια. Εχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (2014 – 2015), γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (2012-2014), επικεφαλής της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. (2014) στον τομέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Ο τέταρτος εκ Μαγνησίας που αναλαμβάνει σε θέση ευθύνης είναι ο ειδικός γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου Δημήτρης Γεωργίκος από τον Αλμυρό. Είναι απόφοιτος ανθρωπιστικών επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με ειδίκευση στον ελληνικό πολιτισμό και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με αντικείμενο τα τεχνοοικονομικά συστήματα διοίκησης. Ο νέος ειδικός γραμματέας ο οποίος έχει καταγωγή από τον Αλμυρό έχει επίσης διατελέσει γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (Ο.Σ.ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α).

Οσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις που ανακοινώθηκαν έχουν ως εξής: Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ορίστηκε Γενικός Γραμματέας ο Αντώνης Οικονόμου.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων ορίζεται ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος ο Ευθύμιος Μπακογιάννης και Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων η Αλεξάνδρα Σδούκου.

Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γενικός Γραμματέας αναλαμβάνει ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων ο Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Στο ΥΠΟΜΕΔΙ Γενικός Γραμματέας Υποδομών αναλαμβάνει ο Γιώργος Καραγιάννης και Γενικός Γραμματέας Μεταφορών ο Νίκος Σταθόπουλος.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Γεώργιος Στρατάκος και Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων ο Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου