Μικρές και μεγάλες μάχες που πρέπει να κερδηθούν

μικρές-και-μεγάλες-μάχες-που-πρέπει-να-440226

Η κοινωνία έχει γονατίσει όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς όμως οι θυσίες της να έχουν δικαιωθεί. Και δεν μιλάμε για τα πεδία του δημοσιονομικού κόστους, εκεί που άλλωστε είναι γνωστή η αφαίμαξη των εισοδημάτων

Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε πριν από δύο μέρες, έδειξε ότι οι πολίτες σε πρώτο χρόνο, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη νέα κυβέρνηση. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικά, γεγονός που καλλιεργεί και προσδοκίες για τη συνέχεια, σύμφωνα με τους δημοσκόπους.

Από τα πρώτα νομοσχέδια φυσικά, που θα κατατεθούν στη Βουλή, θα αρχίσει πλέον και εμπράκτως να ξεδιπλώνεται το κυβερνητικό σχέδιο σε όλους τους τομείς και κυρίαρχα στην οικονομία, που αποτελεί την ατμομηχανή, ώστε η χώρα να επιστρέψει στις ράγες της ανάπτυξης.

Αναμφισβήτητα ωστόσο ένα πεδίο που θα κρίνει πολλά για τη νέα κυβέρνηση είναι η καθημερινότητα των πολιτών.

Η κοινωνία έχει γονατίσει όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς όμως οι θυσίες της να έχουν δικαιωθεί. Και δεν μιλάμε για τα πεδία του δημοσιονομικού κόστους, εκεί που άλλωστε είναι γνωστή η αφαίμαξη των εισοδημάτων. Μιλάμε για όλα όσα απασχολούν μία οικογένεια, τον πολίτη στην καθημερινότητά του από τη στιγμή που ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του και βγαίνει έξω για να δώσει τη μάχη του μεροκάματου και της επιβίωσης.

Μιλάμε για τον πολίτη, ο οποίος νιώθει απροστάτευτος, αναφερόμαστε στον νεολαίο, που, αντί να έχει μία εξασφαλισμένη δουλειά, ξεροσταλιάζει στα γκισέ του ΟΑΕΔ περιμένοντας ένα πεντάμηνο κοινωφελούς εργασίας, αλλά και στον μικρομεσαίο επαγγελματία που δίνει τη μάχη να παραμείνει όρθιος σ’ ένα περιβάλλον, που αντί να προστατεύει την επιχειρηματικότητα, στοχοποιεί τους επαγγελματίες.

Εννοούμε τους χιλιάδες ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, που μπορεί πλέον να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία, σε Νοσοκομεία όμως και Κέντρα Υγείας που είναι υποστελεχωμένα, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή.

Θα μπορούσε κανείς να γράφει σελίδες ολόκληρες με επισημάνσεις για τα κακώς κείμενα, που πρέπει να αλλάξουν και αφορούν στην Πολιτεία για να βελτιωθεί άρδην η καθημερινότητα των πολιτών. Αν η νέα κυβέρνηση καταφέρει να κερδίσει αυτή τη μάχη θα είναι θετικό πρώτα από όλα για τους ίδιους τους πολίτες. Είναι ένα δύσκολο στοίχημα, το οποίο καλείται να προσπαθήσει να κερδίσει. Πίστωση χρόνου δεν υπάρχει και το ξέρουν πολύ καλά οι νέοι υπουργοί. Ας ελπίσουμε ότι είναι αποφασισμένοι να δράσουν ανάλογα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου